8 Mayıs 2024 Çarşamba

ETHA GÜNDEM / 05 EKİM 2021

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Meclis Grup Toplantısında konuşacak. (12.45)

-İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Barosu, hapishaneler ve adliyelerde pandemi kurallarının hukuka ve insan haklarına uygun düzenlenmesi için İstanbul Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-İzmir Tabip Odası, "Acil servis hekimleri sorunlarına acil çözüm istiyor" şiarıyla konferans salonunda basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-Atık kağıt işçileri, yaşadıkları sorunlara ilişkin İstanbul Ümraniye'de bulunan depo önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (15.00)

-DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Konak eski Sümerbank önünde genel bütçe ve vergi adaletsizliğine ilişkin basın açıklaması yapacak. (12.30)

-DİSK Tekstil İşçileri Sendikası, Uğur Tekstil'deki işçi kıyımını protesto etmek için Topçu Meydanı'nda açıklama yapacak. (11.30)

-24 Ekim Pazar günü Kartal Meydanı'nda düzenlenecek işçi ve emekçi mitingine çağrı için Tuzla İçmeler Köprüsü ile Cevizlibağ Metrobüs istasyonunda bildiri dağıtımı yapılacak. (06.30)

-AKP eski milletvekili Zülfükar İzol'un kardeşlerinin karıştığı, 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya dair Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 7'nci duruşması görülecek. (15.00)  

-Fransa'da, Macron hükümeti ve patronların sağlık krizini kullanarak toplumsal kazanımlara, işçi haklarına, bireysel ve toplu özgürlüklere saldıran düzenlemelerine karşı grev yapılacak.