28 Mart 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM/ 04 MAYIS 2018

HDP CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLIYOR
-HDP Cumhurbaşkanı adayını İstanbul'da Abbasağa Parkı'nda, Diyarbakır'da Demir Otel'de eş zamanlı yapacağı etkinliklerle duyuracak. (17.00)
 
CHP CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLIYOR
-CHP, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenleyeceği "Büyük Buluşma" etkinliğinde cumhurbaşkanı adayını açıklayacak. (10.00)
 
-AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kuruluna başvuru yapacak.
 
DERSİM TERTELESİ
-Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Dersim Tertelesi'nin yıldönümünde Galatasaray Meydanı'nda anma yapacak. Demokratik Alevi Dernekleri İzmir Karşıyaka Çarşı girişinde HDP Milletvekili Müslüm Doğan'ın katılımıyla anma düzenleyecek. Ankara'da Dersimliler Derneği'nde anma etkinliği düzenlenecek.(19.37/19.38/12.30)
 
SGDF EŞBAŞKANI ÇOBAN'IN TUTUKLANMASI
-SGDF, Eşbaşkanları Ceren Çoban'ın tutuklanmasına ilişkin İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)
 
ÜNİVERSİTELERİN BÖLÜNMESİNE KARŞI EYLEM
-İstanbul Üniversitesi Bileşenleri, üniversitelerin bölünmesine ilişkin yasa tasarısına karşı "Büyük Üniversiteme Dokunma" şiarıyla İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez bina ana kapı önünde buluşacak. (14.00)
 
KREŞ HAKKI
-KESK Bursa Şubeler Platformu, "Kreş ebeveyn ve çocuk hakkıdır. Her iş yerine kreş" şiarıyla KESK binasında basın açıklaması yapacak. (12.30)
 
ŞENGÜL KARACA ANILIYOR
-KESK İstanbul Kadın Meclisi, pencereden atılarak katledilen KESK üyesi Şengül Karaca'nın 1. ölüm yıldönümü dolayısıyla, Taksim'de katledildiği evin önünde anma yapacak. (19.00)
 
ANKARA JİTEM DAVASI
-Ankara ve çevre kentlerinde 1993-1996 yılları arasında 19 kişinin öldürülmesine ilişkin açılan ve kamuoyunda "Ankara JİTEM Davası" olarak bilinen davanın 24. duruşması, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
 
İSTANBUL KCK ANA DAVASI
-İstanbul KCK Ana Davası olarak bilinen 205 Kürt siyasetçinin yargılandığı dava, İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.30)
 
TAHİR ELÇİ İÇİN ADALET TALEBİ
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ
-Filistinliler, Gazze sınırında İsrail işgaline karşı Büyük Dönüş Yürüyüşü düzenleyecek.
 
ÇİÇEK OTLU YAZDI: BOŞANMA KADININ KADERİNİ TAYİN HAKKIDIR
-Boşanma hakkı kadının kendi kaderini tayın etme hakkıdır. Kadının, erkek egemenliğine ve iktidarına isyanıdır. Kadının köleliği, erkeğin zorbalık iktidarının inşasıysa boşanma ve nafaka hakkı da kadının özyönetiminin inşasıdır.
 
SITKI GÜNGÖR YAZDI: TARİH YAPMAK YA DA TARİH YAZMAK
-İktidar partisi kendi tarihsel-ideolojik referansı olsun ya da olmasın burjuva sınıf egemeliğinin cephanesinde ne kadar paslanmış silah varsa alıp ezilenlere çeviriyor. Günümüz rejimi için genelde II. Abdülhamit'in istibdat rejimi ya da Demokrat Parti/Menderes iktidarı benzerliği kurulur.