7 Mayıs 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 04 MART 2021

-Sağlık emek meslek örgütleri, TTB Merkez Konsey binasında "Yeni kontrollü normalleşme için aşılama yapılması ve önlemlerin alınması zorunludur" başlıklı basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

-Antalya Kadın Platformu, 8 Mart öncesi tutsak kadınlara Güllük Postanesi'nden dayanışma kartı gönderecek. (12.00)

-DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, Kartal Belediyesi ile imzalanan TİS'e ilişkin belediye önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)

-HDK İstanbul Emek Meclisi, Kod 29'un kaldırılması talebiyle Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapacak. (18.00)

-BTS, Adana-Mersin arasındaki trenlerin çalışmamasına ilişkin Adana ve Mersin Garları önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)

-Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, kent suçları ve imar düzenlemelerine ilişkin oda binasında açıklama yapacak. (12.30)

-Eğitim-Sen Van, Diyarbakır ve Adana şubeleri, pandemi sürecinde okulların fiziki koşulları ve gerekli diğer önlemlerle ilgili açıklama yapacak. (12.30)

-ÖHD, MEBYA-DER'e yönelik operasyona ilişkin dernek binasında açıklama yapacak. (13.30)

-Marmara Üniversitesi Dayanışması, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin taşınacağı iddialarına ilişkin Acıbadem Yerleşkesi önünde basın açıklaması yapacak. (15.00)

-Gazeteci Oktay Candemir'in "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla yargılandığı davanın 2. duruşması Van 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)

-Gazeteci Abdullah Kaya'nın yargılandığı davanın 14. duruşması Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)

-46 gazeteci ve medya çalışanın yargılandığı "KCK Basın Davası"nın 21. duruşması, Çağlayan'da bulunan İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)

-Özgür Gelecek gazetesi muhabiri Taylan Öztaş ve ETHA muhabiri Tunahan Turhan'ın da bulunduğu 38 kişi hakkında açılan davanın duruşması İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)

-Özgür Gündem gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, Zana Kaya, gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile Kürt Siyasetçi Hatip Dicle'nin yargılandığı davanın 18. duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Özgür Gündem ile dayanışmak için başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Gazeteci Can Dündar ile gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın yargılandığı davanın 16. duruşması İstanbul 2. Asliye ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Gazeteci Arif Aslan'ın yargılandığı davanın karar duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.30)