2 Mayıs 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 02 ARALIK 2021

-IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014'te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, MYK üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21'i tutuklu 108 kişi hakkında açılan davanın 7. duruşması Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Asgari Değil İnsanca Yaşam bileşenleri, Tophane'de bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde yapacağı açıklamayla emekçilerin taleplerini dile getirecek. (13.00)

-SES İstanbul-Aksaray Şubesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil Servis önünde, SES Adana Şubesi Şehir Hastanesi Başhekimliği önünde, SES Ankara Şubesi ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi önünde, "Ek zam ve vergide adalet" talebiyle eylem yapacak. (12.00/12.30/12.30)

-Antep'te bir binanın 4. katından atılan 17 yaşındaki Duygu Delen'in katili Mehmet Kaplan'ın yargılandığı davanın 6. duruşması Antep 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-Fulya Öztürk'ü katleden Hasan Ozan Baştosun'un "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla yargılandığı davanın 2. duruşması İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

-Gülistan Doku'nun kaybolmasından şüpheli kişi olan Zaynal Abarakov'un polis olan babası Engin Yücel'in evinin taşınmasını engellemeye çalışan Aygül Doku hakkında "mala zarar vermek" iddiasıyla açılan tazminat davasının duruşması Tunceli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (11.00)

-3 Aralık Dünya engelliler günü etkinlikleri kapsamında Engelsiz Bileşenler Federasyonu tarafından Dicle Görme Engelliler Derneğinde basın açıklaması yapılacaktır.(13:00)