27 Nisan 2024 Cumartesi

Esra Hankulu davasında Ümitcan Uygun'a müebbet talebi

Esra Hankulu'nu katletmekten yargılanan Ümitcan Uygun hakkında savcı, mütalaasını yineleyerek, müebbet hapis cezası istedi. Mahkeme duruşmayı 13 Nisan'a erteledi.

Ankara'nın Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki evinde 5 Ağustos 2021'de şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili Ümitcan Uygun'un "kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla ve Dilan Civelek ile Furkan Gürgil'in “suç delillerini gizlemek” suçundan yargılandığı davanın 2. duruşması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Hankulu'nun ailesi, avukat ve arkadaşlarının katıldığı duruşmayı, çok sayıda kadın izledi. Sanık Uygun ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savcı, önceki celsede sunduğu mütalaasını yineledi. Savcı, Uygun'un Hankulu'nun kafasını sert bir zemine çarparak ölümüne neden olduğunu, ardından cenazeye "yatakta bulunduğu pozisyonu" verdiğini belirterek, "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, diğer sanıklar Dilan Civelek ve Furkan Gürgil'in hakikati söylememesi ve suçu gizlemesi nedeniyle haklarında indirim uygulanmaması, cezanın üst sınırdan verilmesi ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmaması yönünde mütalaa sundu.

Uygun'un avukatları, Esra Hankulu'nun hastalıkları sebebiyle sık sık bayıldığını iddia ederek kovuşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Talebin reddini isteyen Hankulu'nun avukatları ise “Hadi baygınlıkları vardı diyelim. Peki kafasındaki kırığı nasıl izah ediyor?” diye sordu. Mahkeme başkanı kovuşturmanın genişletilmesi talebini reddetti.

Savcı mütalaasının ardından söz alan Hankulu'nun avukatları, telefonun Furkan Gürgil tarafından saklandığını ve Dilan Civelek'in de buna göz yumduğunu ifade etti. Avukatlar, “Onların da öldürmeye iştirak ettiklerini düşünüyoruz ve bu eylem kapsamında cezalandırılmasını istiyoruz. Esra'yı hastaneye kaldıramayarak ölümüne göz yummuşlar” dedi.

Furkan Gürgil'in avukatı ise müvekkilinin Ümitcan Uygun tarafından tehdit edildiğini öne sürdü ve beraatini istedi.

Olay yeri görüntü kayıtlarının dosyada olmadığını ifade eden fail avukatları savunma için ek süre talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme başkanı Ümitcan Uygun'un tutukluluk halinin devamına ve ek süre talebinin kabulüne karar verdi.

Bir sonraki duruşma 13 Nisan'a ertelendi.