4 Mayıs 2024 Cumartesi

Esra Erol canlı yayında genç kadına şiddet uyguladı

ATV'de yayımlanan "Esra Erol'da" adlı programda genç bir kadın rızası olmadan canlı yayına çıkartıldı, yüzünü göstermesi için üzerinde baskı kuruldu, Esra Erol'un hareket ve şiddetine maruz kaldı. Yaşananlara başta genç kadınlar olmak çok sayıda kişi tepki gösterdi.

Kadına yönelik şiddet, erkek egemen anlayışın temsilcisi kadınlar eliyle meşrulaştırılmaya çalışılıyor. ATV'de Esra Erol'da adlı programa genç bir kadın rızası olmadan canlı yayına çıkarıldı, yüzünü göstermesi istenerek şiddete maruz kaldı.

Esra Erol'un şiddetine maruz kalan 18 yaşındaki genç kadın, "ahlaksızlıkla" suçlandı. Genç kadına bağırarak psikolojik şiddet uygulayan Esra Erol, yüzünü göstermek istemeyen genç kadın üzerinde baskı kurmaya çalıştı.

Ana akım medyada canlı olarak yayınlanan bu anlar, aynı kanalın sosyal medya hesabından "Esra Erol sinirlerine hakim olamadı!" başlığıyla paylaşıldı.

Yaşananlara sosyal medyada tepki gösterildi.

ÖGK: DERDİNİZ KADINLARI KORUMAK DEĞİL, HEDEFLEŞTİRMEK
Özgür Genç Kadın, şiddet anına ilişkin videoyu paylaşarak, "Genç bir kadın reyting için rızası olmadan yayına çıkartılıyor, yüzünü göstermek istemediği için hakaretlerle ahlak dersi veriliyor.

"Esra Erol'un sözlerinin aksine, derdiniz kadınları korumak değil, 'bu tepkileri faile gösterseydin' diyerek mağdur suçlamak ve hedefleştirmektir" diyerek tepki gösterdi.

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ceren Sözeri, "Umarım Elif, Esra Erol'a dava açar" dedi.

KESKİN: ESRA EROL DAHA FAZLA PARA KAZANSIN DİYE KADINLARA ŞİDDET UYGULANIYOR
Avukat Eren Keskin ise "Bu coğrafyada en zararlı programlar bunlar. Özellikle kadınlara duygusal şiddet uygulanıyor. Esra Erol gibiler daha fazla para kazansın diye..." dedi.

;

Öte yandan program, bir gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Resmi Gazete'de yayınlanan "Basın ve Yayım Faaliyetleri ile İlgili 2022/1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi"ni de gündeme getirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı "Esra Erol ile Müge Anlı için harekete geçmeyen ve tek bir rapor dahi görüştürmeyen RTÜK Başkanı, 'milli ve manevi yayın' genelgesinden sonra bakalım ne yapacak..." demişti.