19 Nisan 2024 Cuma

'ESP'ye yönelik saldırı birleşik mücadeleye saldırıdır'

Sosyalistlere yönelik gözaltı saldırısı Adana'da protesto edildi. Eylemde konuşan ESP PM üyesi Osman Kara, "Faşist AKP-MHP iktidar bloğunun hukuk ve adaleti hiçe sayan saldırıları sadece ESP'ye yönelik saldırı değil, birleşik toplumsal harekete dönük bir saldırıdır" dedi.

ESP Adana İl Örgütü, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, ETHA muhabiri Pınar Gayıp, HDP PM üyesi Sıtkı Güngör'ün aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını Heykelli Parkta basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Faşizmi yeneceğiz, biz kazanacağız" yazılı pakartın açıldığı eylemde basın açıklaması ESP PM üyesi Osman Kara okudu. Kara, "Ankara'da ESP Genel Merkezi olmak üzere partinin İzmir ve İstanbul il binası ile İzmir Bayraklı ilçe binası, ETHA ve BEKSAV da polisler tarafından basıldı" dedi.

ESP Genel Merkezine gece saatlerde baskın düzenleyen polis, mahalle muhtarı ve bina yöneticisini de alarak, partililerin refakati olmadan içeri girdiğini söyleyen Kara, "ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasının kapısı ise kırılarak girilmiştir. Zoraki baskında parti binaları talan edilerek evrakları kanunsuz biçimde alınmıştır" diye belirtti.

İzmir Bayraklı ilçesinde bulunan özel bir hastanede dün öğlen saatlerinde kasık fıtığı ameliyatı geçiren Asil Benler'in evine saat 01.00'de polis baskını yapıldığını, yatış halinde olduğu hastanede gözaltına alınmak istendiğini kaydeden Kara, "Ameliyat sonrası yaşamsal ihtiyaçlarını tek başına karşılamakta güçlük çeken Benler'in ameliyat sonrası yaşam riski tehlikesi devam etmekte olup, kaldığı hastanedeki polislerin bekleyişi sürmektedir" dedi.

Diyarbakır'da da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinde gözaltına alındığını, hakkında gözaltı kararı bulunan tiyatro oyuncusu Orçun Masatçı'nın ise Covid-19 karantina sürecinde olması nedeniyle gözaltına alınmadığını aktaran Kara, "Faşist AKP-MHP iktidar bloğunu hukuk ve adaleti hiçe sayan saldırıları sadece ESP'ye yönelik saldırı değil, birleşik toplumsal harekete dönük bir saldırıdır" diye vurguladı.

Kara, "Faşizmi yıkmak, sosyalizm aydınlığına yürümek için; şimdi her zamankinden daha çok öne atılmanın ve sosyalist birer nefer olmanın tam zamanı" diye konuştu.