8 Mayıs 2024 Çarşamba

ESP'liler Kestel'de halkla buluştu

Ekonomik ve siyasi krize karşı "Tek yol devrim" diyen ESP üyeleri, Bursa Kestel'de bildiri ve Atılım gazetesinin dağıtımını yaptı, halkla buluştu. Halk iktidarın ekonomi politikalarına tepki gösterdi, yapılan zamlara işaret ederek geçinemediklerini vurguladı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) "Krize, açlığa, yoksulluğa artık yeter, tek yol devrim" çalışması kapsamında Bursa'nın Kestel ilçesinde bildiri dağıttı, halkla buluştu.

Sokakta, ev ve kahveleri gezerek bildiri ve Atılım gazetesinin dağıtımını yapan ESP'liler, Kestel Cemevi'nde Alevi halkıyla buluştu. Halkla sohbet eden ESP'liler, kapitalizmin yapısal krizinin AKP-MHP iktidarı sürecinde derinleştiği ve krizin sonuçlarının emekçilere yüklenmek istendiğini vurguladı.

ESP'lilerle sohbet eden halk, derinleşen ekonomik kriz karşısında yaşadıkları sorunlara değindi. AKP-MHP iktidarının politikalarına tepki gösteren halk, yapılan zamlara değindi, her gün yaşanan zamlar nedeniyle geçinemediklerini vurguladı.

İktidarın asgari ücrete yüzde 50 zam yapmakla övündüğünü söyleyen halk, zammın işçi ve emekçilerin eline geçmeden eridiğini söyledi. Asgari ücret ile bir evin geçimini sağlayamadıklarını kaydetti.