26 Nisan 2024 Cuma

ESP'liler Kadıköy ve Sultangazi'de halkı 1 Mayıs'a davet etti

İstanbul'da 1 Mayıs çalışması yürüten ESP'liler, işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta alanlara çağırdı. Leyla Güven'in ve binlerce tutsağın açlık grevi direnişine dikkat çeken sosyalistler, herkesin tecride karşı ses çıkarması gerektiğini belirtti.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İstanbul'un Kadıköy ve Sultangazi ilçelerinde 1 Mayıs çalışması yaptı. ESP üyeleri Kadıköy'de bildiri dağıtımı yaptı, afiş asarak halkı 1 Mayıs'a devam etti.
 
Sosyalistler, "Faşizmi yeneceğiz özgürlük için 1 Mayıs'a" şiarlı afişleri ile emekçileri alanlara çağırdı. Ardından ESP'liler Halitağa Caddesi'nden Bahariye Caddesi'ne kadar yürüyüş yaparak bildiri dağıtımı yaptı.
 
Çalışmalara ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü ve SKM üyeleri de katıldı. Emeklilikte yaşa takılanlara seslenen sosyalistler, "Emeklilik hakkımızın gasp edilmesine, soframızda küçülen ekmeğimize ve kıdem tazminatımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs'ta ESP saflarında buluşalım" diye seslendi.
 
Basında her gün yoksulluk nedeniyle bedenini ateşe veren bir emekçinin yer aldığına dikkat çeken ESP'liler, zam ve vergi soygununa karşı 1 Mayıs'a katılım çağrısı yaptı.
 
'TAKSİM 1 MAYIS ALANI'
 
Emekçiler, ESP'lilerin çalışmalarına yoğun ilgi gösterirken 1 Mayıs'a ilişkin görüşlerini de dile getirdi. Emekçiler 1 Mayıs'ta Taksim'de olunması gerektiğini, AKP'nin toplumu kutuplaştırmasından dolayı 1 Mayıs'ta herkesin kendi talebi ile alanlara çıkacağını ve bu yıl daha kalabalık bir katılım olması gerektiğini ifade etti.
 
1 Mayıs'a az bir zaman kaldığı halde miting alanının belli olmamasına tepki gösteren emekçiler, Taksim konusunda ısrar edilmesi gerektiğini belirtti.
 
'LEYLA GÜVEN'E SES OLMALIYIZ'
 
ESP üyeleri 1 Mayıs çalışmasında tecride ve Leyla Güven'in açlık grevine dikkat çekti. "Bu ülkede 165 gündür en asgari bir hak için direnen bir milletvekili var. Binlerce tutsak açlık grevinde. Ülkedeki faşizme ve tecride karşı açlık grevindeler. Her birimizin buna ses vermesi gerekiyor. Leyla Güven ve yoldaşlarını selamlıyoruz" diyen sosyalistler, tecride karşı ses çıkarmaya çağırdı.
 
'BİRLEŞEREK KAZANABİLİRİZ'
 
ESP üyeleri İstanbul'un Sultangazi İlçesi'nde çalışmalarına devam etti. İşyeri ve atölyelerde emekçilere bildiri dağıtan sosyalistler, işçi ve emekçilere 1 Mayıs'ta ESP saflarında buluşma çağrısı yaptı.
 
AKP-MHP ittifakının krizin faturasını emekçilere ödetmek istediğine vurgu yapan ESP'liler, "İşsizler ordusu gün geçtikçe büyüyor. İşçiler ve emekçiler ancak birlikte olursa güçlü olabilir. Eşitlik ve özgürlük için ESP saflarında buluşalım" diye seslendi.