19 Nisan 2024 Cuma

ESP'li Gümüştaş: Sokakta olmaya devam edeceğiz

ESP Genel Başkanı Vekili Gümüştaş: Herkesi hem partimizle hem de sosyalist basın geleneğini bugüne kadar inatla savunmuş Etkin Haber Ajansı çalışanlarıyla dayanışmaya çağırıyorum. Demokratik komuoyu, İstanbul savunucularının özgürlüğü için partimizle dayanışma içinde olmalıdırlar. Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkan Vekili Av. Özlem Gümüştaş, ajansımıza  ve partilerine yönelik operasyonları değerlendirdiği açıklamasında, 23 Haziran seçimlerini antidemokratik ve gayrimeşru bularak seçme ve seçilme hakkının sokkakta savunulması çağrısı yaptıkları için iktidar tarafından kriminalize edilmeye çalışıldıklarını belirtti.
 
Halkın oylarını Yüksek Seçim Kurulu eliyle gasp ederek iptal ettikleri İstanbul seçimlerini "demokrasiye sahip çıkmak", "millet iradesini tesis etmek" adıyla yenilemeye ve kazanmaya çalışan AKP ve MHP faşist blokunun, ilk olarak sosyalistleri hedef aldığını söyleyen Gümüştaş, “23 Haziran seçimlerini antidemokratik ve gayrimeşru bularak sandıkta oy çağrısı yapmayan partimiz, siyaset hakkımızı, seçme ve seçilme hakkımızı sokkakta savunmanın, demokratik siyaseti ve siyasel demokrasiyi sokakta güçlendirmenin önemine vurgu yapıyor ve bu yüzden İstanbul'da; Kadıköy'den Ataşehir'e, Avcılar'dan Beşiktaş'a halkımızı, ezilenleri, kazınılmış bütün haklarımızı sahiplenmek için sokağa çağırıyor” dedi.
 
ESP Genel Başkan Vekili Şahin Tümüklü ve Sosyalist Kadın Meclisleri MYK Üyesi Ezgi Bahçeci ile İstanbul Sokakta gazetesinin dağıtımını yapan üyelerinin ve yine bu çalışmaları takip eden  ajansımız çalışanlarının 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'Halkı isyana teşvik' gerekçesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulduğunu hatırlatan Gümüştaş, “ Bir kez daha demokratik siyaset yapma hakkımız, siyasi iktidar tarafından kriminalize edilmiye çalışılıyor. 23 Haziran muharebesine büyük bir korkuyla hazırlandıklarının, sonrasını öngöremedikleri bir belirsizlik içinde olduklarının farkındayız” diye konuştu.
 
Gümüştaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Partimizin sokaklarda sözünü savunan tüm aktivistlerinin bu korkuyu büyüttüğünün farkındayız ve aynı zamanda özgürlüğü için arayışta olan kadınların, gençlerin, LGBT'lerin ve ezilenlerin bu korkuyu büyüttüğünün farkındayız. Onlar adına susmuyoruz, onlar adına sokakta olmaya devam edeceğiz. Demokratik tüm haklarımızın korunması ve savunulması için çalışmalarımaza devam edeceğiz.”