6 Mayıs 2024 Pazartesi

ESP'den Tarım Bakanlığı'na: Çay hasadı nasıl yapılacak?

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Fındıklı İlçe Örgütü, koronavirüs nedeniyle çay tarımının ve hasadının nasıl yapılacağını Tarım ve Orman Bakanlığı'na sordu.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle Rize'nin geçim kaynağı çayın hasadı yapılamıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Fındıklı İlçe Örgütü, konuya ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Covid-19'un çay üreticilerini ve işçilerini olumsuz etkilediği kaydedilen açıklamada, "Bölgemizin başlıca gelir kaynağı olan çay tarımı ve buna bağlı sektörlere dair tam bir belirsizlik hüküm sürmektedir. Çay hasat döneminin yaklaştığı bu günlerde emekçi halkımızın nasıl bir yol izleyeceği bir muamma olarak karşımızda durmaktadır" denildi.

Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Çay alım politikası nasıl olacak? Çay tarım işçilerinin istihdamı nasıl sağlanacak? Pandemi dolayısıyla çay üreticilerinin ekonomik kayıpları ne şekilde karşılanacak? Üreticilerin bankalardan aldıkları kredilerle ilgili bir düzenleme yapılacak mı? Çay sektörünün ekonomik etkisi altında olan nakliyeciler ve küçük esnafa yönelik bir iyileştirme yapılacak mı? Hasat döneminin yoğun olması bakımından sosyal mesafe ve fiziki temas konusunda bir düzenleme yapılacak mı?" sorularına siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin yanıt beklediği ifade edildi.