1 Mayıs 2024 Çarşamba

ESP'den çağrı: Her akşam 20.00'da ses çıkarmaya

Kayyum saldırısını ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasını kınayan ESP, herkesi, hergün evlerinin bolkanlarından, camlarından alkış, zılgıtlarla ses çıkarma eylemi yapmaya çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP'li belediyelere yönelik kayyum saldırısı ve belediye başkanlarının gözaltına alınmasını kınadı. 

Açıklamada şunlar belirtildi: 
"Dünya halkları kapitalizmin yarattığı ekolojik yıkım ve doğa talanının sonuçlarını şimdi de koronavirüs salgınıyla yaşıyor. Türkiye ve Kürdistan’da ise milyonlarca insanın virüsten etkilenme riski varken halkın sağlığı için gereken önlemleri almayan AKP / Saray rejimi Kürt halkının iradesini kayyumla gasp ederek halk düşmanı karakterini bir kez daha ortaya koydu.

!Virüs salgını ortamında bile sömürgeci politikalardan vaz geçmeyen faşist rejim halklarımız üzerinde baskı ve korkuyu yaygınlaştırarak çöküş ile karşı karşıya kalan iktidarını sürdürmeye çalışıyor. Bilinsin ki baskı ve zulüm politikaları işçi sınıfı ve emekçi halklarımızın sömürgeciliğe ve faşizme karşı öfke ve isyanını durduramayacak."

Belediye eşbaşkanlarının serbest bırakılmasını isteyen ESP kayyum darbesine, irade gaspına dur demek için tüm halkı, her akşam saat 20.00 da balkon ve camlardan zılgıt, alşık ve sloganlarla ses çıkarmaya çağırdı.