18 Nisan 2024 Perşembe

ESP'den Bayram Namaz açıklaması: İdealleri mücadelemizde yaşayacak

Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu devriminin yetiştirdiği, tüm hayatını devrimin zaferine vakfeden devrimci önderlerden Bayram Namaz'a ilişkin açıklama yapan ESP, "İdealleri mücadelemizde yaşayacak" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart sabahı Türk devleti ve ona bağlı çetelerin suikastı sonucu yaşamını yitiren kömünist Bayram Namaz'a (Baran Serhat) ilişkin açıklama yayınladı.
 
Bayram Namaz'ın Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu devriminin yetiştirdiği, tüm hayatını devrimin zaferine vakfeden devrimci önderlerden olduğunu vurgulayan açıklamada, "Kuzey Kürdistan'ın Serhat eyaletinde başlayan; gençlik yıllarında devrimci mücadele ile yeni bir yön kazanan; kampüslerden barikatlara, işkenceli sorgulardan zindanlara ve oradan da Rojava'ya uzanan boyun eğmez bir devrimcilik geleneğinin sürdürücüsü ve üreticisi olan Baran Serhat'ın katledilmesi halklarımız ve bölge devrimi adına büyük bir kayıptır" diye belirtildi.
 
Kürdistan sosyalist yurtseverlik çizgisinin, birleşik devrimci cephenin, enternasyonal birliklerin inşacılarından olan Baran Serhat'in bölge devriminin en ileri mevziisi olarak Rojava'nın komünist yönetici ve komutanlarından olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Rojava'nın her karış toprağında izi, her direnişte payı, inşa edilen her toplumsal işte alınteri olan bir komutan ve önder olarak Saray faşizminin ve desteklediği çetelerin hedef tahtasına oturtulması bu bakımdan şaşırtıcı değildir. Saray faşizmi ve çeteleri, Baran Serhat şahsında Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini hedef almıştır. Suruç'ta sosyalist gençleri, Ankara'da barışseverleri kitle katliamlarıyla yok ederek halklarımız arasındaki köprüyü yıkmak isteyenler şimdide Baran Serhat şahsında bu çizgide ısrar eden önderlik çizgisini kırmak istemiştir" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:
"Ancak bunlar nafile çabalardır. Suruç'ta katledilen düş yolcularının yeri nasıl doldurulduysa, halkların kardeşliğini savunanlar Ankara'da nasıl kırılmakla tüketilemediyse Baran Serhat'ın katledilmesiyle de bu başarılamayacaktır. Baran Serhat'ın ve yoldaşlarının Rojava devrimi içinde can bedeli ve emekle büyüttüğü çizgi zafer yürüyüşünü sürdürecektir.
 
"İşte Saray faşizminin koruyup kolladığı IŞİD sığındığı son mevziisinden de sökülüp atılmıştır. Saray faşizmi de çeteleri gibi yenilmeye mahkûmdur. Çünkü binlerce şehidiyle Rojava devrimi, halkların ortak mevziisi olarak hafızalara kazınmıştır. Baran Serhat'ı katlederek halklarımız arasındaki köprüleri yıkacağı hesabını yapanlar çok geçmeden onun binlerce yoldaşıyla birlikte, hayatıyla olduğu gibi ölümü ile de o köprünün harcının bir parçası olduğunu göreceklerdir. Ve hiç bir silah, hiç bir saldırı onu oradan söküp atamayacaktır.
 
"Halklarımızın ve ailesinin başı/başımız sağ olsun. İdealleri mücadelemizde yaşayacak, zafer bizim olacak."