25 Nisan 2025 Cuma

ESP: Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın

HDK'ye yönelik bu sabah yapılan operasyonlara tepki gösteren ESP, "Söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğümüze dönük bu saldırılar birleşik mücadelemizi engelleyemeyecek" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), bu sabah saatlarinde Halkların Demokratik Kongresi'ne (HDK) yönelik operasyona tepki gösterdi.

ESP'nin X hesabından paylaşılan açıklama şöyle:

"DEM Parti MYK üyesi yoldaşımız Semiha Şahin ve çok sayıda siyasetçi bu sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alındı.

"Sendikacıları, siyasetçileri, gazetecileri, adalet mücadelesi yürüten Suruç katliamı yaralılarını tutuklayan, 14 Şubat’ta kadınları gözaltına alan AKP-MHP faşist rejiminin bu gözaltı saldırıları bizlere diz çöktüremeyecek. Söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğümüze dönük bu saldırılar birleşik mücadelemizi engelleyemeyecek.

"Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!"