19 Mayıs 2024 Pazar

ESP ve SKM: Üretime ara verilmesi için vakaların çıkması mı gerekiyor!

ESP ve SKM, koronavirüs vakalarının çıktığı Ünlü Tekstil önünde açıklama yaptı. Çok sayıda vakaların ortayaya çıkması üzerine üretime ara verilen işyerinin önünden seslenen ESP ve SKM üyeleri, "Üretime ara verilmesi için vakaların çıkması mı bekleniyor" dedi.

Zorunlu olmayan işyerlerinde üretime ara verilmemesi, işçilerin toplu bir şekilde koronavirüse yakalanmalarına da zemin hazırlıyor. Bu işyerlerinden biri olan Sancaktepe'de kurulu Ünlü Tekstil'de de çok sayıda işçide koronavirüs vakası tespit edildi. İşyerinde vakaların tespit edilmesinden sonra üretime ara verildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Kadın Meclisleri, Ünlü Tekstil önünde açıklama yaptı. "Evde açlık, işte salgın var. Ücretli izin hakkı için greve" pankartının açıldığı eylemde konuşan ESP İstanbul İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, iş yerinde çok sayıda koronavirüs vakasının tespit edildiğini, ancak bu durumdan sonra 10 gün önce üretime ara verildiğini söyledi.

"Üretime ara verilmesi için vakaların çıkması mı gerekiyor?" diye soran Bahçeci, "Zorunlu olmayan tüm işletmeler kapatılmalı, işçiler ücretli izne ayrılmalıdır. Bu talepleri karşılanmayan işçiler, yaşamak için greve çıkmalı" çağrısı yaptı.