19 Nisan 2024 Cuma

ESP ve SKM MYK: Kadın özgürlük yürüyüşü engellenemez

ESP MYK ve SKM MYK, Balıkesir'de MYK toplantısı için bulundukları eve yapılan baskında gözaltına alınan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve MYK üyeleri ile HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem'in serbest bırakılmasını istedi, "Kadın mücadelemiz engellenemez" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (SKM) MYK ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK, MYK toplantısı için bulundukları Balıkesir'de misafir olarak kaldıkları eve yapılan baskında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ile SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ve MYK üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.

"AKP-MHP faşizminin yeni bir gözaltı saldırısıyla daha karşı karşıyayız" denilen açıklamada, sabah saatlerinde yapılan operasyonda ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile ESP-SKM MYK üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Ebru Yiğit, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara SKM MYK toplantısı için bulundukları HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem'in Balıkesir-Altınoluk'taki evinde gözaltına alındığı hatırlatıldı. 

'AKP-MHP FAŞİST İKTİDARININ KADIN DÜŞMANI SALDIRISI'
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Partimizin ve kadın çalışmalarımızın kapsamında bir arada olan yoldaşlarımız, AKP-MHP faşist iktidarının kadın düşmanı saldırılarına maruz kalmışlardır.

"Kadınlar erkekler tarafından katledilirken seyredenler, kadınlar tacize, tecavüze uğrarken gözlerini kapatanlar, saldırganları karakollarda, adliyelerde koruyanlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmaya çalışanlar, kadınların eşit, özgür ve adil bir dünyada yaşaması için mücadele yürüten devrimci sosyalist kadınlara saldırmayı faşist iktidarını sürdürmenin gereği sayıyor. 
Kadınlar her gün bir bir katlediliyor, buna hayır diyenler işkenceli sorgulardan geçiriliyor. Kadınlar tecavüze uğruyor, 'Suçlu sizsiniz' diye erkek egemen devleti adres gösteren kadınlar sokaklarda yerlerde sürükleniyor.

"Yoksullukla, açlıkla biat ettirmeye çalışanlar, 'Yaşamak istiyoruz' diye haykıran kadınlara hapishane yollarını gösteriyor.

"Nefes alamaz hale getirilen kadınlar ve ezilen tüm cinsel kimlikler eşit, özgür bir dünya için 'Yaşasın sosyalizm' diye haykıran kadınlar gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturulmaya çalışılıyor.

'KADIN ÖZGÜRLÜK DÜŞÜNÜ VE EŞİTLİK YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ'
"Yoldaşlarımız AKP-MHP iktidarının tüm kadın düşmanı politikalarına karşı kadın özgürlük mücadelesinin gücünü, iradesini ve aklını kuşanmış kadınlardır. Erkek egemen sisteme karşı kadınların özgürlüğünü sokak sokak meydan meydan savunan kadınlardır. Kadın aklını siyasetin merkezine taşımış, bunun için bugün olduğu gibi birçok bedel ödeyen sosyalist kadınlardır. Yoldaşlarımızın çalışmaları kapsamında bulundukları evden hukuksuzca gece yarısı faşist devlet operasyonuyla gözaltına alınması, yoldaşlarımızın yürüttükleri kadın özgürlük mücadelesini engellemeye dönüktür. Partimiz ve kadın meclisi çalışmalarımızın bu şekilde engellenmesi asla kabul edilemez. Kadınları katledenler, katilleri aklayan ve koruyanlar, kadınların özgürlük düşünü ve eşitlik yürüyüşünü engelleyemeyecek."

ESP MYK ve SKM MYK, gözaltındaki sosyalist kadınların derhal serbest bırakılmasını istedi, "Kadın özgürlük mücadelemiz durdurulamaz" dedi.