1 Mayıs 2024 Çarşamba

ESP ve SKM: Flormar'ı boykot edin

ESP ve SKM, 230 gündür Gebze'deki fabrika önünde direnen Flormar işçileriyle dayanışmak için Kadıköy'deki mağazanın önünde boykot çağrısı yaptı.
Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesinin örgütlenip çoğunluğu sağlamasının ardından 132 işçinin işten atıldığı Flormar'da direniş 230. gününde. Direnişin başlangıcından bugüne kadar Flormar fabrikası önünde bekleyen işçilere destek için bugün Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Kadıköy Flormar mağazası önünde eylem yaptı.
 
Eylemde "Flormar işçisi yalnız değildir", "Flormar değil direniş güzelleştirir", "direne direne kazanacağız" yazılı dövizler taşındı.
 
Kadıköy halkının ilgi gösterdiği eylemde konuşan İstanbul SKM Sözcüsü Ezgi Bahçeci "Flormar'da direniş kazanacak" dedi. Bahçeci, Kadıköy halkına seslenerek "Flormar işçileri 230 gündür direnişteler. Duydunuz mu? Flormar işçileri sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarıldılar. Fransa kozmetik markası ortağı olan Flormar'da çoğu kadın 132 işçi işten çıkarıldı. Soğukta ısınmak için kurdukları sobalarını dahi kaymakamlık yasakladı. Biz Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Kadın Meclisleri olarak diyoruz ki; yeni yılda Flormar'da Yves Rocher'da ürün almayın. Flormar'ı Yves Rocher'i boykot edin. 230 gündür Flormar'da direnen işçilere destek vermek için yeni yıla girerken Flormar'da ve Yves Rocher'de hiç bir ürün almayın, boykotu büyütün. Bizler Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak Flormar'da direniş kazanacak diyoruz. Flormar değil direniş güzelleştirir diyoruz" dedi.
 
Eylem "Flormar'da direniş kazanacak" sloganı ile sona erdirildi.