19 Mayıs 2024 Pazar

ESP ve SGDF'den Şok'a boykot çağrısı: Sermaye için değil halk için önlem

ESP ve SGDF,  AKP'nin bir yandan "evde kal" çağrıları yaparken diğer taraftan işçileri sağlıksız koşullarda çalışmaya zorlamasını protesto etti. ESP ve SGDF üyeleri, işçileri uzun saatler çalışmaya zorlayan Şok'u boykot etmeye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Şok ve Migros gibi marketlerde işçilerin salgına rağmen insanlık dışı koşullarda ve hiç bir önlem alınmadan çalıştırılmasını protesto etti. 

Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Şok ve Migros mağazalarının önünde eylem yapah ESP ve SGDF üyeleri, herkesi işçilere destek vermeye çağırdı. 

Eylem sırasında yapılan konuşmalarda, AKP'nin sermayeye para akışının sağlanması için işçi ve emekçilerin güvencesiz çalışmasının ortamını hazırladığı, patronların da bunu kullandığı belirtildi.

ESP ve SGDF üyeleri, çevrede bulunanlara şöyle seslendi: "Virüsün Türkiye'de ilk yayıldığı günden beri AKP iktidarı ve Sağlık Bakanı 'evde kalın, hayat eve sığar" diye açıklama yapıyor. Peki, işçiler nasıl evde kalacak. Hala onları sağlıksız, güvencesiz koşullarda çalıştırmaya devam ediyorlar. 

Gelin hep birlikte işçilerin, emekçilerin sesi olalım. Bu insanlar annemiz, babamız, abimiz, kardeşimiz. Bu insanlara destek olalım. Herkesi Şok'u boykot etmeye, patronlara, sermayeye karşı mücadeleye çağırıyoruz."

Konuşmaların ardından "Sermaye için değil halk için önlem" sloganı atıldı.