7 Eylül 2024 Cumartesi

ESP ve SGDF İŞKUR önünden seslendi: Açlığa isyan haktır

İŞKUR'un Şişli Şubesi önünde eylem yapan ESP ve SGDF'liler, "Milyonlar aç, milyonlar işsiz, kahrolsun sermaye düzeniniz" dedi. Sosyalistler, İŞKUR'a başvuru kuyruğunda olanlara seslendi,  "Ömrümüzü bu kuyruklarda tüketmek zorunda değiliz. Sorumluların kim olduğunu biliyoruz. İtirazımızı, öfkemizi örgütlü biçimde yönelterek bizden çaldıkları hayatı geri alabiliriz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Şişli'deki İŞKUR binası önünde açıklama yaptı. "Sizin normaliniz salgın, açlık, işsizliktir, susma haykır, açlığa isyan haktır" yazılı pankart taşıyan sosyalistler "Milyonlar aç, milyonlar işsiz, kahrolsun sermaye düzeniniz", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarını attı.

ESP İl Yöneticisi Çınar Altan, İŞKUR'da başvuru sırasında olanları işaret ederek, "Burada sırada olanlar, içeride olanlar... Aslında bu toplumun çok küçük bir kısmını temsil ediyor" dedi.

'BİZDEN ÇALDIKLARI HAYATI GERİ ALABİLİRİZ'
Koronavirüs salgını sonrasında 4 milyon işsizin daha işsizler ordusuna eklendiğini söyleyen Altan, bu sayının aileleriyle birlikte 50 milyon kişinin sefaletten ve yoksulluktan etkilendiğini söyledi. Altan konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu devasa rakamlar, salgın gibi doğal bir felaket gibi gözüküyor olabilir. Tıpkı Cumhurbaşkanı'nın onun ekonomiden sorumlu damadının veya varlık nedenini iktidarın borazanlığına indirgemiş medyanın, köşe yazarlarının söylediği gibi bu ekonomik kriz küresel sermayenin bir oyunu olarak gösteriliyor olabilir. Ama biz biliyoruz ki bunlar koca bir yalan. Mızrak artık çuvala sığmıyor. Şu anki zenginliklerini, bu ülkenin bu toprakların kültürel mirasını, tarihi değerlerini, doğasını, iş gücünü, emeğini küresel sermayeye sınırsızca peşkeş çekenler, şu anki zenginliklerini sömürü düzenine borçlular. Dolayısıyla suçlular şu anki ekonominin bu gidişatta olmasının, artan işsizliğin tüm sorumlusu siyasi iktidar ve evlerinde rahatça yaşayan bir avuç zenginlerdir. Bizler çaresiz miyiz? Değiliz. Ömrümüzü bu kuyruklarda tüketmek zorunda değiliz. Sorumluların kim olduğunu biliyoruz. İtirazımızı, öfkemizi örgütlü biçimde yönelterek bizden çaldıkları hayatı geri alabiliriz" dedi.

'AKP  GENÇLİĞİ İŞSİZLİK ORDUSUNA HEDİYE ETTİ'
SGDF Eş Genel Başkanı Deniz Bahçeci de "AKP'nin iktidarda olduğu 18 yıl boyunca işsizlik kat be kat arttı. AKP gençliği işsizlik ordusuna hediye etti. Üniversite mezunu 990 bin genç mezun ve işsiz durumda. Biz güvenceli ve sağlıklı koşullarda yaşamıyoruz, geçinemiyoruz. Gençliği örgütlenmeye ve kapitalist sömürüye karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.