23 Nisan 2024 Salı

ESP ve Ajansımız kapıları kırılarak basıldı - Güncellendi

ESP. SKM, SGDF ve ajansımız ETHA'ya yönelik gece saatlerinde başlayan gözaltı saldırısı sürüyor. İzmir merkezli gözaltı saldırısında ajansımızın İstanbul Aksaray'da bulunan bürosuna kapı kilidi kırılarak girildi. ESP'nin Ankara'da bulunan Genel Merkez binası, İstanbul'da bulunan Eşbaşkanlık binası, İzmir İl ve Bayraklı İlçe binaları, BEKSAV da gece yarısı kapılar kırılarak basıldı. İzmir il binasındaki parti tabelası parçalandı. Gözaltı saldırısında ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve muhabirimiz Pınar Gayıp'ın aralarında olduğu 33 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artması bekleniyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üye ve yöneticileri, ajansımız ETHA ve Kaldıraç okurlarının İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da bulunan evleri gece 01.00 sularında polis tarafından basıldı. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve muhabirimiz Pınar Gayıp'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk ve Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları da bulunuyor. Ajansımız ETHA'nın editörlerinden İsminaz Temel ve SGDF Eşbaşkanı Deniz Bahçeci'nin de evleri basıldı, ancak evde olmadıkları için gözaltına alınmadı.

Gözaltı kararının bir itirafçının ifadelerine dayandırılarak İzmir Savcılığı tarafından alındığı öğrenildi. Avukatlar, gözaltına alınanların İzmir'e götürüleceği ve 24 saat avukat kısıtlaması olduğu bilgisini verdi. 

PARTİ BİNALARI VE AJANSIMIZ KAPILAR KIRILARAK BASILDI
Gece saatlerinde yaşanan ev baskınları sırasında ajansımızın İstanbul Aksaray'da bulunan bürosuna kapı kilidi kırılarak girildi. Büromuzda bulunan tüm bilgisayar harddiskleri ve fotoğraf makinelerinin hafıza kartlarına el konuldu. Büromuz çalışanları ve avukatlarımız olmadan yapılan aramada, bilgisayar kasaları kırılarak zarar verildi, ajansımıza ait 6600 TL polis tarafından çalındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin Ankara'da bulunan Genel Merkezi, İstanbul'da bulunan Eşbaşkanlık İrtibat Bürosu, İzmir İl Örgütü ve Bayraklı İlçe Örgütü binaları kapıları kırılarak basıldı. ESP İzmir İl binasındaki parti tabelası da polis tarafından parçalandı.

VARDİYA MÜZİK GRUBU'NUN ALBÜMÜNE EL KONULDU
İstanbul Kadıköy'de bulunan Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın gece polis tarafından basıldı. BEKSAV'ın stüdyosunu da basan polis, Vardiya Müzik Grubu'nun yeni albüm kayıtlarına, kamera ve bilgisayarlara el koydu.

KAÇIRMA GİRİŞİMİ GİBİ GÖZALTI
Diyarbakır'da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinden gözaltına alındı. Polis işyerindeki çalışanları, "Kimseye haber vermeyin" diyerek tehdit etti. Polis işyerindekilere Zindan Dorudemir'in evine götürülerek serbest bırakılacağını söylemesine rağmen, Dorudemir'den bir süre haber alınamadı. Dorudemir'in evinde arama yapıldığı ve gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı operasyonunu sosyal medya hesabından duyuran SGDF, "İstanbul ve İzmir'de üyelerimizin bulunduğu evlere an itibariyle operasyon yapılıyor. İzmir'de binanın kapısı kırılarak içeri girildi. Sizin çok operasyonunuzu gördük. Siz bizim geri adım attığımızı gördünüz mü Bize gücünüz yetmez. SGDF Umuttur, Umut Dimdik Ayakta!" paylaşımı yaptı.

Gözaltına alınanlardan şu ana kadar isimlerini öğrenebildiklerimiz şunlar:
ESP Eş Genel Başkanı Avukat Özlem Gümüştaş
ETHA Muhabiri Pınar Gayıp
HDP PM üyesi Sıtkı Güngör
SKM MYK üyesi Satiye Ok
ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci
HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk
Avukat Kamil Ağaoğlu
Zindan Dorudemir
Alev Özkiraz
Ozan Özgenler
Kerim Altınmakas
Meliha Kayacı
Limter-İş Genel Başkan Vekili Levent Akhan
Limter-İş Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır
Tuncay Kılıç
Rıdvan Coşkun
Nesrin Salduz
Ceren Çoban
Kutay Soybil
Efe Özcan
Hakan Kafadar
Nazlı Masatçı
Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı)
Mehmet Küçükgünaydın
Yunus Kara
Medine Çam
Burak Yılmaz
Begüm Ateş
Deniz Dilli
Cihan Taşkın
Fatih Bilben
Deniz Çanak
Engin Ateş