19 Mayıs 2024 Pazar

ESP Van'da açlık grevini ziyaret etti

Van'daki Leyla Güven'e destek açlık grevini ziyaret eden ESP, "Tecridin kaldırılması için verilen mücadelede yan yanayız" dedi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde 10 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla HDP ile DBP'li siyasetçiler 2 günlük açlık grevi eylemine başladı.
 
HDP Van İl Örgütü'ndeki açlık grevine dayanışma ziyaretleri de devam ediyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri açlık grevcilerini ziyaret etti.
 
Ziyarette ESP adına yapılan konuşmada, "Tecridin kaldırılması için verilen mücadelede yan yana ve omuz omuza olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Rojava'dan aldığımız siper yoldaşlığı ruhunu mücadelemize yansıtarak yanınızda olduğumuzu belirtiyor ve başarılar diliyoruz. Serkeftin" denildi.
 
Açlık grevi eylemcilerinden HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan da ESP'nin dayanışma ziyaretinin anlamlı olduğunu ifade etti. Orhan, "Böylesi günlerde yan yana olmak bize güç veriyor" diye belirtti.