9 Mayıs 2024 Perşembe

ESP Uzunçayır'da bildiri dağıttı: Faşist mafya kontra düzenini yıkacağız

İstanbul'da ESP üyeleri, Uzunçayır Metrobüs İstasyonunda "Faşist mafya kontra düzenini yıkacağız, işçinin ve ezilenlerin iktidarını kuracağız" başlıklı bildirilerinin dağıtımını yaptı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, İstanbul Uzunçayır Metrobüs İstasyonunda "Faşist mafya kontra düzenini yıkacağız, işçinin ve ezilenlerin iktidarını kuracağız" başlıklı bildirilerinin dağıtımını yaptı

Bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda, "Çeteci Sedat Peker, haftalardır yayınladığı videolar ile devletin kontra örgütlenmeler ile gazetecileri, devrimcileri kaçırma ve kaybetme politikasını, Yeldana ve Nadirova gibi AKP'li bürokratların katlettiği kadınların akibetini, El Nusra'ya giden yasadışı silahları ve devlet-mafya işbirliğinde yürütülen uyuşturucu kaçakçılığını itiraf ediyor. Bu düzen faşist-mafya-kontra düzenidir" denildi.

Mafya ve çetelerin kontrgerillanın unsurları olduğu vurgulanan konuşmalarda "Kontrgerillayı yaratan da, besleyen de bu faşist-kapitalist düzendir. Kontrgerilla, devletin on yıllardır işçi sınıfını ve Kürt halkını susturmak, bastırmak, çürütmek ve katletmek için kullandığı kirli savaş aygıtıdır. Uyuşturucu ise tüm bunları finanse etmek için kullanılır" diye kaydedildi.

İşçiye ve Kürde karşı savaş bitmeden kontrgerilla da, mafyalar ve çeteler de bitmeyeceğinin altı çizilen konuşmalarda, "Burjuva-faşist devlet yıkılmadan da bu savaş sona ermez. Çünkü burjuva devleti var eden bu savaştır. Bunları yargılayabilecek, mahkum edebilecek tek mahkeme halkın mahkemesi, tek iktidar da işçinin ve ezilenin iktidarıdır" diye belirtildi.

Bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda işçi ve emekçilere şu çağrı yapıldı: "Kurtlar Vadisi izler gibi faşist mafyacıların itiratlarını izleme. Bu çetelerin kavgasından sana ne iş, ne aş ne de özgürlük çıkar. Onlar paylaşamadığı rant için birbiriyle kavga ediyorlar. Onlar seni nasıl susturduklarını, nasıl öldürdüklerini anlatıyorlar. Mafyacılara ve onların siyasetçilerine değil, bize kulak ver. Bu pislikleri yargılamak, cezalandırmak için, işçinin - ezilenin iktidarını kurmak için devrimcilere katil. Ne Saray ne Peker / Bu pisliği devrim temizler."