5 Mayıs 2024 Pazar

ESP üyesi ölümle tehdit edildi: En ön safta olmaya devam edeceğiz

ESP İstanbul İl Örgütü üyelerine yönelik polis tehdidine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Faşist saray rejiminin kendi rolüne uygun hareket ettiğini belirten sosyalistler, kendi misyonlarının da birleşik mücadeleyle faşizmi yıkmak olduğunun altını çizdi. Sosyalistler tüm saldırılara bugüne kadar sokakta yanıt verdiklerini hatırlattı ve mücadeleyi yine sokakta yükselteceklerini söyledi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Sedat Polat, 12 Ağustos gecesi plakasız iki araç tarafından durduruldu; ağzına silah dayandı ve "buralardan gideceksin, yoksa seni öldürürüz" denilerek tehdit edildi. 

ESP İstanbul İl Örgütü, "Baskı ve tehditleriniz bizleri yıldıramaz" şiarıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Birleşik Mücadele Güçleri'nden (BMG) Burcu Gül Çubuk da destek verdi. 

TOPRAK: RÜZGARA KARŞI YÜRÜYÜŞÜMÜZ SON BULMAYACAK
ESP İstanbul İl Örgütü adına söz alan Gamze Toprak, faşist Saray rejiminin devrimci, yurtsever ve sosyalistlere yönelik baskısının amacının hem örgütleri yıkmak hem de kitleleri öncüsüz bırakmak olduğunu kaydetti. Faşizmin nihai hedefinin devrim hareketinin unsurlarını geriletmek, fiziki işkenceyle yıpratmak ve yok etmek olduğunun altını çizen Toprak, "Faşist devlet kontrgerilla geleneğiyle rolünü oynuyor. Biz biliyoruz ki faşizmin saldırıları durmayacak. Onu durduracak yegane güç de devrimci güçlerin birleşik mücadelesidir. Biz bu saldırılara alışkın bir hareketiz. Tüm saldırıları sokakta karşıladığımızı hatırlatalım" dedi. 

"Rüzgara karşı yürüyüşümüz son bulmayacak" diyen Toprak, tek bir devrimciyi faşist devlete teslim etmeyecekleri gibi, yoldaşlarının ve devrimcilerin başına gelecek herhangi bir şeyden devletin sorumlu olduğunun altını çizdi.

POLAT: AYNI CÜRETLE MÜCADELEYİ YÜKSELTECEĞİZ
Tehdit edilen Sedat Polat da, daha önce de Ankara'da evinin önünde bekleyen özel harekat polislerinin ailesini arayarak, "oğlunuzun kafasına sıkacağız" diye tehdit ettiğini hatırlattı. Faşist rejim ve paramiliter kuvvetlerinin bu tür saldırılarla ESP'ye mesaj vermeye çalıştığına dikkat çeken Polat, "Partimiz ESP sosyalist bir geleneğe sahip olarak bu tür saldırılar karşısında geri adım atmadı, atmayacak da. Bizler faşist rejimin ve bu tür saldırıların karşısında aynı cüretle mücadeleyi yükseltecek, en ön safta olacak; meydan meydan, sokak sokak mücadeleyi büyüteceğiz. Bir kez daha tekrarlayalım; tutuklamalarla, tehditlerle, infazlarla, sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri yıldıramazsınız.
Komplolarınızı boşa düşürmeye, tehditlerinizi teşhir etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

ÇUBUK: ESP'NİN YANINDAYIZ
BMG adına söz alan Burcugül Çubuk ise taciz, tehdit, kaçırma ve kaybetme politikasının çok öncesine dayandığını hatırlattı ve buna karşında devrimci geleneğin de direnişine vurgu yaptı. Sarıgazi karakolunda birçok karakola nazaran devrimcilere yönelik özel ve ağır bir şiddet uygulandığını söyleyen Çubuk, "Merdivenden aşağı atarak indirme, tuvalet önünde gözaltında tutma, pis nezarette tutma, sistematik hakaret gibi yöntemleri sürekli uyguluyorlar. Keyfi olarak bulunduğunuz alana gelip şiddet uygulayabiliyorlar. Sarıgazi bu anlamda simgeleşti" dedi. 

Devrimcilerin bu saldırılar karşısında geri çekilmediğini devletin çok iyi bildiğinin altını çizen Çubuk, "Meşru olan, haklı olan, onurlu olan biziz ve kazanacak olan da biziz. Birkaç gün önce Sedat yoldaşımıza, önümüzdeki günlerde başka yoldaşlara saldırılacak. Bu saldırılar karşısında hiçbir devrimci geri adım atmayacak. ESP'nin yanındayız ve devrimci duruşunun tanığıyız. Faşizmi yenerek bu işkenceleri durdurabiliriz. Bugün göçmenlere saldıranlarla devrimcilere saldıranlar aynı güçlerdir, tamamını hayatımızda def edeceğiz" diye konuştu.