28 Mart 2024 Perşembe

ESP: Tecride hayır

Leyla Güven'in açlık grevinin 100. gününe dikkat çeken ESP, Kürt halk önderi Abdulllah Öcalan'a 20 yıldır uygulanan tecridi lanetledi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için 100 gündür açlık grevi yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekilil Leyla Güven'e ilişkin açıklama yaptı.
 
Abdullah Öcalan'ın uluslararası bir komployla tutsak edilmesinin 20. yılı olduğu hatırlatılan açıklamada, "ABD ve İsrail istihbarat örgütlerinin esir alarak sömürgeci Türk burjuva devletine teslim ettiği Öcalan şahsında Kürt halkının mücadele iradesi kırılmaya çalışıldı. İmralı tecrit rejimi ile özgürlük hareketi tasfiye edilmek, Ortadoğu'daki kazanımlar yok edilmek, Kuzey Kürdistan ise sömürgeci statükoya mahkum edilmek istendi. Öcalan halkların kardeşliği, birlikte yaşam ve Kürt halkının kolektif haklarında ısrar ettikçe üzerindeki tecrit derinleştirildi. Barış ve müzakere çabaları Saray rejiminin inkarcı ve asimilasyoncu politikaları ile akamete uğradı. Son 7 yılda ise mutlak bir tecrit uygulaması ile halkların kardeşliği ve birlikte yaşam umudu ortadan kaldırılmak istendi/isteniyor" diye kaydedildi.
 
Bugün ayrıca tecride karşı direnişe öncülük eden Leyla Güven'in açlık grevinin 100. günü olduğuna dikkat çekilen ESP açıklamasında, "295'i tutsak 315 kişi ile birlikte sürdürülen açlık grevleri İmralı tecrit sistemine karşı bir isyanı temsil ediyor. Rojava'ya işgal tehditlerine kayyum siyasetinin pervasızlığına ve HDP'nin adliye, hapishane ve medya ile kuşatılmasına sessiz kalınmayacağını haykırıyor Leyla Güven! Tecrit kırılırsa sömürgeci faşizmin tasfiye saldırısının bir kez  daha boşa çıkartılacağını hatırlatıyor Leyla Güven. Direnerek sokağın ve özgürlüğün yeniden kazanılacağını gösteriyor Leyla Güven!" diye belirtti.
 
15 Şubat komplosunu 20. yılında bir kez daha lanetlediğini ifade eden ESP, "Türkiye ve Kürdistan halklarının birleşik mücadele azmi ile komplonun boşa çıkartıldığını/çıkarılacağını yineliyoruz. Yıllar sonra Öcalan'dan kısa da olsa haber alınmasını, Leyla Güven'in tahliye edilmesini sağlayan direnişin tecridi de kıracağına inanıyoruz. Leyla Güven ve açlık grevi eylemcileri ile dayanışma içinde olanlara yapılan saldırıları, yoğun polis ablukası ile tecrit karşıtı eylemlerin tecrit edilme çabasını direne direne boşa çıkartacağız. Gün Leyla Güven'in sesine daha güçlü ses verme günüdür. Gün bir insanlık suçu olan tecride karşı harekete geçme günüdür" dedi.