23 Nisan 2024 Salı

ESP PM Üyesi Ok tahliye edilmedi

ESP PM Üyesi ve Suruç gazisi Uğur Ok'un tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Hapishane koşullarının Ok'un sağlık durumunu daha da kötüye gitmesine neden olduğuna dair avukatların verdiği raporlara ve yurtdışına kaçma şüphesinin bulunmadığına ilişkin beyanlarına rağmen mahkeme tutukluluğun devamına karar verdi. Duruşma, Mart ayına ertelendi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi Üyesi ve Suruç gazisi Uğur Ok'un tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

İtirafçı Ender Yalçın'ın ifadeleri gerekçe gösterilerek ESP'ye yönelik gerçekleşen operasyon kapsamında 21 Aralık 2020 günü gözaltına alınan Ok, ifadesi alınmadan savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

Silivri 1 Nolu L Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Ok'un yargılandığı davanın ilk duruşması, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya getirilmeyen Ok, hapishanenin Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi'nin (SEGBİS) arızalı olmasından kaynaklı duruşmaya katılamadı.

Ok'un avukatları Meral Hanbayat ve İlknur Alcan'ın hazır bulunduğu duruşmada, itirafçı tanık Ender Yalçın da SEGBİS arızası gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Avukat Meral Hanbayat, müvekkili Ok'un sağlık sorunlarının hapishanenin olumsuz koşullarından kaynaklı daha da arttığını kaydetti. Avukat İlknur Alcan ise Ok'un Suruç ve Ankara gar katliamlarından sağ kurtulduğunu bu kapsamda düzenlenen yurtdışı etkinliklerine katıldığını ve kaçma şüphesinin bulunmadığının altını çizdi ve derhal tahliyesini istedi.

ESP PM Üyesi Uğur Ok'un tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 10 Mart 2021'e erteledi.