26 Nisan 2024 Cuma

ESP: Pervin Buldan ve HDP irademizdir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ı tehdit etmesine ilişkin açıklama yapan ESP, "Tehditlere boyun eğmeyiz, Pervin Buldan ve HDP irademizdir" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı arayarak tehdit etmesini kınayan açıklama yaptı.
 
"Tehditlere boyun eğmeyiz, Pervin Buldan ve HDP irademizdir" denilen açıklamada, "İç Savaş Bakanı Süleyman 'Soylu' 24 Haziran seçimleri sonrasında Sn. Pervin Buldan'ı arayarak ezilenlerin birleşik demokratik cephesi ve ülkenin üçüncü büyük partisi olan HDP'yi tehdit etme cüretini kendinde gördü" denildi.
 
BU ÜLKEDE HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİL
 
ESP, "Her şeyden önce söylemeliyiz ki, HDP'yi tehdit etmek sadece HDP'e oy vermiş milyonları tehdit etmek değil, bütün bir ülkeyi tehdit etmektir. İktidarın bir mafya örgütüne dönüştüğü, bakanların bir çete lideri üslubuyla konuştuğu bir ülkede hiç kimse güvende değildir" diye kaydetti.
 
24 Haziran sonuçlarına rağmen sarayın yönetememe krizinin devam ettiğini vurgulayan ESP, "HDP'nin barajı aşmasını sindiremeyen, yasaları ve anayasayı tek başına değiştirmek için gerekli sayıya ulaşamayan, ırkçı MHP ile koalisyona mahkûm olan ve ekonomik krizin sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalan Saray, gerici iç savaş unsurlarıyla HDP'ye ve tüm toplumsal muhalefete karşı yeni saldırılara hazırlanmakta, sömürüyü ve iktidarını yine kan ile şovenizm ile sürdürmeye çalışacağını ilan etmektedir" diye belirtti.
 
KENDİMİZİ FİİLİ MEŞRU TEMELDE SAVUNACAĞIZ
 
ESP açıklamasının devamında şu ifadelede yer verdi:
"Seçimle iş başına gelmek kimseye temel hak ve hürriyetleri çiğneme ehliyetini vermez. Devlet terörüyle ve oy gasplarıyla kurumsallaştırılan faşist şeflik rejimine güvenerek kendinde bu hakkı gören İç Savaş Bakanı 'Soylu' ve onu bu şekilde konuşturan bilmelidir ki, onlar gibi kaç mafya örgütü geldi geçti ama Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesi her zaman kararlılıkla sürdü, sürmeye de devam edecektir. Partimize, temel hak ve hürriyetlerimize yönelik devlet destekli tüm saldırılara karşı kendimizi fiili meşru mücadele temelinde sonuna kadar savunacağız."