1 Temmuz 2024 Pazartesi

ESP: Onur Ayı kutlu olsun

Tüm ezilenlerin söz, söylem ve örgütlenme hakkını savunmanın faşizme karşı mücadelenin olmazsa olmazı olduğunu kaydeden ESP MYK, "2024 Onur Yürüyüşleri yine yaygın şekilde, fiili meşru temelde gerçekleştirilecektir. Yasaklar dün olduğu gibi bugün de direnenler tarafından yırtılıp çöpe atılacaktır. Onur Ayı kutlu olsun! Onur Yürüyüşleri yasaklanamaz! Onur Yürüyüşleri onurdur" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Onur Ayı'nı kutladı. "Hande'den Ivana'ya, Aydan'dan Okan'a varoluş mücadelesi sürüyor" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'LGBTİ+'LAR VARIZ, BURADAYIZ DİYEREK HAKLARINI KOPARTIP ALDILAR'
"En temel haklarımız için bile mücadele etmek zorunda olduğumuz bu coğrafyada LGBTİ+'lar direnerek, 'varız, buradayız' diyerek varlık haklarını nefret siyasetinden kopartıp aldılar. Cinsel kimlikleri 'suç' sayılan, LGBTİ+'lar ötekileştirildiler, işsizliğe, açlığa mahkum edildiler, barınma hakları ellerinden alındı, öldürüldüler; cezasızlık politikası cinayetleri akladı, teşvik etti. Irkçı, tekçi, faşist iktidar tıpkı Kürtlere, Alevilere yaptığı gibi, çürümüş soygun düzeninin bekasını, LGBTİ+'lar üzerinden sistematik olarak geliştirdiği linç kampanyalarına bağladı.

'DİRENİŞ ODAKLARININ BİRLEŞİK MÜCADELESİNİ İNŞA ETMEK TEK SEÇENEĞİMİZ'
"Sömürü büyüdükçe, ezilenlerin isyanı 'makbul', 'sapkın', 'terörist' kara propagandalarla bertaraf edilmeye çalışılıyor. İktidar bir taraftan toplumsal linç siyasetini örgütlerken diğer taraftan da kazanılmış mevzi olan Onur Yürüyüşleri'ni yasaklıyor. İlki 1993 yılında İstiklal Caddesi'ne çıkma girişimiyle başlayan Yürüyüş, bugün tüm engellemelere rağmen LGBTİ+'ların ve tüm demokrasi mücadelesinin önemli bir kazanımı haline gelmiş durumda. 2015'te başlayan Onur Yürüyüşü yasaklamaları, aynı dönem ve sonrasında yaşanan siyasi gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde daha doğru kavranabilecektir. Faşist saldırganlık var olma hakkı talep eden tüm kesimleri hedef aldı. Sorunlar arasında hiyerarşi kurmadan, en basitinden en karmaşığına tüm direniş odaklarının birleşik mücadelesini inşa etmek tek seçeneğimizdir.

'YASAKLAR DİRENENLER TARAFINDAN YIRTILIP ÇÖPE ATILACAKTIR'
"ESP olarak tüm ezilenlerin söz, eylem ve örgütlenme hakkını savunmanın faşizme karşı mücadelenin olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. 2024 Onur Yürüyüşleri yine yaygın şekilde, fiili meşru temelde gerçekleştirilecektir. Yasaklar dün olduğu gibi bugün de direnenler tarafından yırtılıp çöpe atılacaktır. Onur Ayı kutlu olsun! Onur Yürüyüşleri yasaklanamaz! Onur Yürüyüşleri onurdur!"