20 Nisan 2024 Cumartesi

ESP Müslüman halkların bayramını kutladı

Müslüman halkların Ramazan Bayramını kutlayan ESP, "Bayramlar ancak ve ancak sermaye diktatörlüğü olan faşizmin yıkılmasıyla birlikte müslüman halklarımız için bir anlam ifade etmeye başlayacaktır" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Ramazan Bayramı dolayısıyla "Bayram faşizmin yıkıldığı gündür" başlıklı açıklama yayınladı.

Bayramın Müslüman halklara barış, kardeşlik, eşitlik ve özgürlük getirmesini dileyen ESP, "Ramazan Bayramı'na ne yazık ki bu sene de işçilere, ezilenlere, kadınlara işsizlik, yoksulluk, açlık, şiddet ve ölüm getiren koşullarda giriliyor. AKP-MHP faşist iktidarı salgın döneminde sermaye sınıfının çıkarlarını gözeterek milyonlara bayramı da, hayatı da zehir ediyor" denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:
"Bayram sadece zenginler için varken, her gün ölüm ve açlık arasında tercih yapmaları istenen işçi ve emekçiler bu bayramda neye sevinsin ki?

"Bir halkın iradesi yok sayılarak belediyelerine sömürge valileri atanırken, mezarları yıkılırken, cenazeleri kaldırıma gömülürken, İbrahim Gökçek’in cenazesi yakılmak istenirken hangi bayramın sevinci olabilir ki?

"'Evde hayat var' çağrılarıyla her gün kadınlar şiddete uğrarken, katledilirken, çocuk yaşta evlilikler onaylanırken, çocuk istismarı yasası geçirilmeye çalışılırken, 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi dahi uygulanmazken, ev içi emek sömürüsü devam ederken bayram nasıl kutlanabilir ki?

"Faşist yasaklar, gözaltı ve tutuklamalar bunca artmışken, en küçük hak arayışı dahi en şiddetli saldırıya maruz kalıyorken, söz, eylem ve örgütlenme hakkı ortada yokken bayram ne ifade edebilir ki?
 
"Bayramlar ancak ve ancak sermaye diktatörlüğü olan faşizmin yıkılmasıyla birlikte müslüman halklarımız için bir anlam ifade etmeye başlayacaktır."