2 Mayıs 2024 Perşembe

ESP Kürdistan'dan yeni yıl mesajı

Yeni yıl mesajı yayınlayan ESP Kürdistan, "Başta Rojava kadın devrimimiz ve halkları olmak üzere Bakûr'da, Başûr'da ve Rojhilat'ta direnen halklarımızın ve emekçilerin yeni yılını kutlar, özgür yarınlar getirmesini dileriz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, yeni yıla ilişkin mesaj yayınladı.
 
ESP Kürdistan, "Krizlerin yoğunlaştığı baskı ve zulmün giderek arttığı 2018 yılını geride bıraktık. Tüm saldırılara rağmen açlık grevlerinin ve toplumsal mücadelelerin  yükseldiği bir yılı umut ve dirençle geride bırakıyoruz" dedi.
 
Ekonomik kriz ve savaşın ağır yükünü omuzlayan başta Kürt halkı olmak üzere ezilen bütün ulusların, emekçilerin ve kadınların özgürlük mücadesini daha ileri taşıyacakları bir yıla girdiklerini ifade edilen açıklamada, "Ortadoğu'da filizlenen bölge devrimimizi boğmaya çalışan sömürgeci ve emperyalistlere karşı özgürlüğümüzü savunacağımız, zulmü bu topraklardan sileceğimiz bir direniş ve devrim yılı olacağına inanıyoruz" diye kaydetti.
 
ESP Kürdistan, "Başta Rojava kadın devrimimiz ve halkları olmak üzere Bakûr'da, Başûr'da ve Rojhilat'ta direnen halklarımızın ve emekçilerin yeni yılını kutlar, özgür yarınlar getirmesini dileriz" diye belirtti.