21 Mayıs 2024 Salı

ESP Kürdistan: Soykırımcı ve sömürgeci faşist rejim yıkılacak

Sömürgeci faşist Türk devleti ve işgalci ordusunun Başur Kürdistan ve Rojava'ya yönelik saldırısına ilişkin açıklama yapan ESP Kürdistan, "Efrîn'den Serêkanî'den ve Kûrdîstana Başur'dan da defedeceğiz. Soykırımcı ve sömürgeci faşist rejim yıkılacak, biz kazanacağız" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, sömürgeci faşist Türk devleti ve onun işgalci ordusunun Başur Kürdistanı'na ve Rojava'ya dönük, hedefinde özellikle sivil halkın durduğu bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Faşist sömürgeciliğin halklara yönelik saldırganlığının kısa bir süre önce, IŞİD'in Hasekê saldırısında açığa çıkan rolüyle gözler önüne serildiğini ifade eden ESP Kürdistan, açıklamasına şöyle devam etti: "Hasekê faşist çeteler eliyle yapamadığını, bu durumlarda daha önce de defalarca yaptığı gibi, doğrudan kendisi işgal saldırılarıyla yapmak istemektedir, tabi hedeflerini büyüterek. 

Nitekim savaş uçakları eşzamanlı olarak hem Güney Kürdistan'da bulunan Mexmûr Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı'nı, hem Şengal'i hem de Rojava'nın Dêrik kentine bağlı sivil yerleşim alanlarını şüphesiz ABD emperyalizminin onayıyla vurdu. 

Faşist sömürgeci Saray rejimi içeride yaşadığı ekonomik krizin faturasını zamlarla, işsizlikle emekçi yoksul halklarımıza çıkarırken, sadece Bakur Kürdistan'da değil bütün parçalarında, halkımızın özgür yaşam alanlarına, kazanımlarına büyük bir pervasızlıkla ve tahammülsüzlükle saldırmaya, sefalet ve zulüm, sömürü ve sömürgecilik; bu düzenin özü özeti olmaya devam ediyor.

Üstelik soykırımcı faşist rejimin, bu son saldırıda kimyasal silah kullandığına dair emareler de söz konusu. Ama nafile, başaramayacak ve yenileceksiniz! Tıpkı 7 yıl önce Kobanê'de ve geçtiğimiz günlerde Hasekê'de beslemelerinizi püskürttüğümüz gibi, işgal ettiğiniz tüm alanlardan, Efrîn'den Serêkanî'den ve Kûrdîstana Başur'dan da defedeceğiz. Soykırımcı ve sömürgeci faşist rejim yıkılacak, biz kazanacağız! Emê bi serkevin!"