19 Nisan 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Sömürgeciliği topraklarımızdan defedeceğiz

Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Efrîn'in Türk burjuva devleti tarafından işgalinin 5. yılında açıklama yaptı. Efrîn işgalinden beş yıl sonra asla unutulmaması gereken tarihsel dersin, Rojava devrimine dönük tehditlerin, sömürgeci rejimin taktik değil stratejik yaklaşımının ürünü olduğu vurgulanan açıklamada, "İşte bu yüzden, işgale karşı 'Kobanê ruhu'nu kuşanarak sokakları kuşatmalıyız. İşgali durdurmanın da, Kobanê'yi savunmanın da, Efrîn'i, Serêkanîye ve Grê Spî'yi özgürleştirmenin yolu da buradan geçiyor" denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Rojava'ya yönelik işgal saldırıları ve Efrîn'in Türk burjuva devleti tarafından işgalinin 5. yılında yazılı açıklama yaptı.

Sömürgeci Türk devletinin Rojava devrimini boğma gayretleri sonucunda 20 Ocak 2018'de Efrîn'e yönelik işgal saldırısı başlattığı hatırlatılan açıklamada, işgalin katliam, yağma, göç ettirme ve demografik yapıyı değiştirmeye yönelik saldırılar yaşandığı belirtildi.

İşgal saldırısının ardından bine yakın sivilin katledildiği, yarısının akıbeti hala bilinmeyen sekiz bine yakın sivilin kaçırıldığı ve yüz binlerce Efrîn'linin topraklarını ve evlerini terk etmek zorunda kaldığı, yüz binlerce zeytin ağacının kesildiği bilgisini paylaşan ESP Kürdistan, "Bunlar işgal ile birlikte sömürgeci Türk devleti tarafından işlenen savaş suçlarının sadece bir bölümüdür" dedi.

Efrîn'e yönelik işgalden bir yıl sonra Serêkanîye ve Grê Spî'nin işgal edildiğini, geçtiğimiz Kasım ayında hava saldırısı başlatıldığı hatırlatılan ESP Kürdistan açıklamasında, "Bugün odağında özellikle Kobanê'nin ve Rojava'nın geriye kalan özgür bölgelerinin durduğu bir kara saldırısı tehdidi işgalin güncelliğini yeniden gözlerimizin önüne seriyor" denildi.

'KOBANÊ RUHUNU KUŞANARAK SOKAKLARI KUŞATALIM'
Efrîn işgalinden beş yıl sonra asla unutulmaması gereken tarihsel dersin, Rojava devrimine dönük tehditlerin, blöften ibaret olmadığı, sömürgeci rejimin taktik değil stratejik yaklaşımının ürünü olduğu vurgulanan açıklamada, "İşte bu yüzden, işgale karşı 'Kobanê ruhu'nu kuşanarak sokakları kuşatmalıyız. İşgali durdurmanın da, Kobanê'yi savunmanın da, Efrîn'i, Serêkanîye ve Grê Spî'yi özgürleştirmenin yolu da buradan geçiyor. İşgalci saldırılara geçit vermeyeceğiz! Efrîn'i özgürleştireceğiz" vurgusu yapıldı.