3 Mayıs 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Roboskî'den Til Rifat'a bu dava bizim

Roboskî katliamının 8. yılı dolayısıyla açıklama yapan ESP Kürdistan, "Til Rifat'tan Roboskî'ye, Amed'den Suruç'a 10 Ekim Ankara Gar katliamına dek bütün adalet mücadelelerinin takipçisi olacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, 28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboskî köyünde 19'u çocuk 34 sivilin katledilmesinin yıl dönümü dolayısıyla açıklama yayınladı.

Katledilen Roboskîliler sınır ticareti ile geçindiği belirtilen açıklamada, "O güne dek karakolların yanından gidip gelmelerine rağmen herhangi bir saldırı gerçekleşmiyordu. 28 Aralık günü sınır ticaretinden dönen köylülerin, faşist TSK askerleri tarafından önleri kesildi ve havadan bombalanarak katledildiler" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Saray medyası bu katliamın üzerini örterken dönemin başbakanı Faşist Diktatör Erdoğan ve yandaş katilleri İdris Naim Şahin başta olmak üzere tüm devlet yetkilileri 'ölmeseydiler yakalanacaklardı' veya 'o yükseklikten kimin olduğunu anlamak mümkün değil' diyerek katliamı normalleştirmeye çalıştılar. Ama biz katliam emrini verenleri biliyoruz. Katilleri yargılamayanlar 8 yıldır onlarca Roboskîli aileyi ve savunucularını gözaltına aldı, tutukladı. Roboskî'de yargılanmayan katiller ve emri verenler Amed, Suruç, Ankara ve daha birçok yerde yüzlerce insanımızı katlettiler.

"Faşist sömürgeci Türk devleti emperyalistler eli ile işgal saldırıları düzenlediği Rojava'da katliamlarını sürdürdü. 2 Aralık 2019'da Til Rifat'ı bombalayan işgalci güçler 8'i çocuk 10 sivili daha katletti. Dahası yüzlerce çocuk, yaşlı ve kadın işgal saldırılarında katledildi. Katliamlar yetmedi Ortadoğu'daki güneşin yendiği karanlık IŞİD çetelerini tekrar kurtarıp, ezilen halkların devrimini boğması için hazırladılar. Roboskî aileleri Til Rifat çocuk katliamını Roboskî katliamı gibi görüyor ve katliamların cezalandırılması için adalet mücadelesine çağrıda bulunuyorlar.

"Kapanan Roboskî davasını tekrar açmak için itiraz dilekçeleri verildikten sonra yeniden adalet umudunu canlandırmak isteyen Roboskî aileleri 'Çocuğumu düğüne hazırlar gibi sizleri de misafirliğe davet ediyorum' dediler. Til Rifat'tan Roboskî'ye, Amed'den Suruç'a 10 Ekim Ankara Gar katliamına dek bütün adalet mücadelelerinin takipçisi olacağız."