2 Mayıs 2024 Perşembe

ESP Kürdistan: Halepçe soykırımını unutturmayacağız

Halepçe katliamının 32. yılı dolayısıyla açıklama yayınlayan ESP Kürdistan, "Halepçe soykırımını unutturmayacağız" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Halepçe katliamının 32. yılı dolayısıyla açıklama yayınladı. Açıklamada, "16 Mart 1988 günü diktatör Saddam Hüseyin'in düzenlediği 'Enfal' katliamlarının sonuncusu olan Halepçe'de bir soykırım gerçekleştirildi. Savaş uçakları ile atılan kimyasal bombalar ile beş binden fazla Kürt katledilirken, binlerce insan da yaralandı" denildi.

Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen Halepçe katliamında emperyalistlerin ve sömürgeci bölge devletlerinin katliama ses çıkartmamaları bu katliamla bağlantılı olduklarının kanıtı olduğu vurgulanan açıklamada, "Tarihte her zaman Kürt halkının bağımsızlık mücadelelerinin yükseldiği dönemlerde gerçekleştirilen katliamlarda emperyalist güçler gizli ortaklarıdır" diye kaydedildi.

32 yıl önce Güney Kürdistan'da gerçekleştirilen tarihin en büyük soykırımlarından olan Halepçe, Orta Doğu ve dünya halklarının belleğinde silinmeyen izler bıraktığı hatırlatılar açıklamada, "Dün dört parça Kürdistan'da katliamlar gerçekleştirenler bugünde Kürt halkının kazanımlarına dönük saldırılarına devam etmektedir. Roboski'den Efrîn'e, Amed'den Serêkanîye'ye milyonlarca Kürt'ün topraklarını işgal edip katleden AKP-MHP saray faşizmi; bugün de Rojava'ya yönelik işgal ve katliam tehditlerine devam ediyor. Rojava'da hayat bulan birlikte yaşama umudunu emperyalist güçlerin de desteğiyle Kürt halkının taleplerini katliamlar ile yok etmeye çalışıyorlar. Kirli savaş politikaları ile başta Kürt halkı olmak üzere halkların ortak kazanımlarına saldırılıyor" diye belirtildi.

ESP Kürdistan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Katliamlar ile özgürlük ve bağımsızlık idealimizi yok etmeye çalışanlara karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye kararlıyız. Kürdistan'ı işgal eden gerici bölge devletlerinin katliamlarına karşı, Kürdistan sosyalist yurtseverleri olarak dört parça Kürdistan'ın özgürlüğü için Rojava devriminin yolundan sosyalizm için mücadele etmeye devam edeceğiz.

"Halepçe soykırımının 32. yılı vesilesi ile bir kez daha ölümsüzleşen şehitlerimizi anıyor, onların anılarına bağlı kalma sözümüzü yineliyoruz. Sömürgeciliğe ve diktatörlere karşı birlik, mücadele, zafer sloganlarımızı yükselteceğiz!"