26 Nisan 2024 Cuma

ESP Kürdistan: Bayram kardeşliğe ve özgürlüğe vesile olsun

ESP Kürdistan, ezilenlerin Ramazan Bayramı'nı kutladı, bayramın halkların kardeşliğine ve özgürlüğüne vesile olmasını diledi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, ezilen halkların Ramazan Bayramı'nı kutladı.
 
"Ramazan"ın kardeşlik ve dayanışma duygularının toplumsal olarak güçlendiği, paylaşımın ve bir arada yaşamanın değerinin daha fazla hissedildiği bir ay olduğunu belirten ESP Kürdistan, "Özellikle son yıllarda gelişen ve yaygınlaşan "Yeryüzü Sofraları" ile siyasal islam ile ezilenlerin inancını sömürmek isteyen muktedirlere karşı toplumsal yaşamımızı zenginleştiren kardeşleşmelere de sahne oluyor Ramazan ayı" dedi.
 
'AKP-MHP FAŞİZMİ TOPLUMSAL İSLAMIN TÜM DEĞERLERİNİ AYAKLAR ALTINA ALIYOR'
 
AKP-MHP faşizminın, politik ve toplumsal yaşama dair ne varsa kindar politikalar ile tahrip ettiğini vurgulayan ESP Kürdistan, şunları kaydetti: "Komuşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmekten çekinmemektedir. Önce ezilen milyonları açlığa ve sefalete mahkum edip sonra emekçilerin vergileri ile İftar Çadırları kurarak show yapmaktadır. 'Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi' hadisini bile çiğneyerek toplumsal islamın tüm değerlerini ayaklar altına almaktadırlar. Bir yandan şatafatlı yaşamlarını sürerlerken diğer yandan en son Dîlok (Antep)'te olduğu gibi insanlar işsizlikten bedenlerini ateşe vermektedirler."
 
ESP Kürdistan, bayram mesajında şunları belirtti: "Kardeşlik söylemlerini dillerinden düşürmeyenler Ramazan ayında Başûre Kürdistan'a yönelik kesintisiz olarak askeri operasyonlar yapmaktadırlar. Tecride karşı mücadelede ayları bulan açlık grevinden yeni çıkan tutsaklara karşı hapishanelerde ve hastanelerde eziyet etmekte bir beis görmemekteler. Kötülüğü ve zulmü sıradanlaştırmaktadırlar.
 
Halklarımızın ve özgürlük güçlerinin Ortadoğu'da ve coğrafyamızda bin yılları bulan kadim kardeşliğinin güçleneceğinden, din ve inanç tüccarlarının toplumsal vicdanda mahkum olacağından ve yenileceklerinden kuşkumuz yok. Bu inanç ile Ramazan Bayramı'nın kardeşliğe ve halkların özgürlüğüne vesile olması dileğiyle halklarımızın bayramını kutluyoruz."