17 Mayıs 2024 Cuma

ESP Kürdistan: 7. yılında selam olsun özgür Kobanê'ye

Savaşçıların can feda direnişi ve halkların serhildanıyla Kobanê'nin özgürleşmesinin 7. yılında açıklama yapan ESP Kürdistan, Hasekê'ye yönelik saldırılara dikkat çekti. Açıklamada, "Tıpkı 7 yıl önce Kobanê'de olduğu gibi canlar bedeli kazanılan özgürlüğü halklarımız son nefesine kadar savunacaktır.  Kobanê'yi özgürleştiren şehitlerimize de sözümüzdür" dedi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kürdistan, Kobanê'nin özgürleşmesinin yedinci yılında açıklama yaptı. Kobanê’nin savaşçıların can feda direnişi ve halkların görkemli serhildanıyla özgürleştiği hatırlatılan açıklamada, IŞİD ve bölge gericiliğiyle karakterize olan karanlığın kovulduğu vurgulandı. 

Açıklama şöyle devam etti: "Ne var ki bu 7 yıl boyunca, özgür Kobanê ile sembolize olan özgür Rojava etrafındaki kuşatma bir anlamda da hiç kalkmadı. Dahası önce Efrin, ardından Serêkanî ve Girê Spî, faşist sömürgeci Türk devleti ve ordusu tarafından işgal edildi. DAİŞ'in Kobanê'de başaramadığını, hamileri doğrudan başarmak için işgal etti, çiğnedi topraklarımızı. Bu işgal seferlerinden de zafer çıkmadı, sömürgeciliğin hevesi kursağında kaldı.

Hasekê'deki son alçakça komplo ve saldırı, hem işgalci ve sömürgeci emellerin, hem de Türk devleti-DAİŞ işbirliğinin capcanlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Fakat tırnakla kazıya kazıya, tıpkı 7 yıl önce Kobanê'de olduğu gibi canlar bedeli kazanılan özgürlüğü halklarımız son nefesine kadar savunacaktır.  Kobanê'yi özgürleştiren şehitlerimize de sözümüzdür."