25 Nisan 2024 Perşembe

ESP: Kudüs Filistin halkınındır, safımız Filistin halkının safıdır

Siyonist İsrail askerlerinin saldırılarında 59 Filistinlinin katledilmesini kınayan ESP, "Kudüs Filistin halkınındır. Safımız işgalcilerin, işbirlikçilerinin ve sessiz ortaklarının değil, Filistin halkının safıdır" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Nakba'nın (Büyük Felaket) 70. yılı ve ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistinlileri hedef alan ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan siyonist İsrail vahşetini kınayan açıklama yaptı.
 
ESP, "Emperyalist büyük devletlerinin desteği ile 1948 yılında kuruluşunu ilan eden Siyonist İsrail devleti 15 Mayıs tarihinde Filistin halkının köylerini işgal etmeye başlamış, yüzlerce insanı katletmişti. 500'den fazla köyün işgal edildiği. 800 bin kişinin göçe maruz kaldı günün adı En-Nakba'dır (Felaket). Nakba halen devam etmektedir" dedi.
 
Aralık 2017'de 'Kudüs İsrail'in başkentidir' diyerek işgali meşrulaştırmaya çalışan Siyonizmin hamisi emperyalist ABD'nin, Kudüs'te ABD büyükelçiliğinin açılışını da Nakba ile aynı tarihlere denk getirerek büyük bir provokasyona giriştiğini belirten ESP, "Kudüs'ü İsrail'n başkenti olarak tanıyan bu hamleyi protesto etmek için sınıra yürüyen çocuk-yaşlı onlarca Filistinli İsrailli keskin nişancılar tarafından tam bir Nazi soğukkanlılığı ile katledilmiş, binlercesi de yaralanmıştır. Siyonist-işgalci İsrail Devleti ve hamisi olan emperyalist devletler yeryüzünün lanetidir" diye belirtti.
 
AKP/Saray rejiminin bu katliamın dolaylı sorumlusu olduğunu vurgulayan ESP, "İsrail'e karşı söylemleriyle mangalda kül bırakmayanların iktidarında Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret yüzde 318 artmıştır. Aynı iktidar Mavi Marmara Katliamı'nı parasal takasa tahvil etmiş, 2016 Ağustosunda İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalamış, 2017 Temmuzu'nda ise İsrail ile Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin imzalanması noktasında anlaşma yapmıştır. Emperyalizmin bir numaralı koltuk değneği Politik İslamcı omurgasızlık bugün yine hiçbir somut adım atmamakta, ancak Siyonizm karşıtlığını da kimseye bırakmamaktadır" diye kaydetti.
 
ESP açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Kudüs Filistin halkınındır. Safımız işgalcilerin, işbirlikçilerinin ve sessiz ortaklarının değil, Filistin halkının safıdır. Filistin'de siyonist işgale karşı verilen mücadelenin tüm Ortadoğu halklarına umut olmaktadır. Siz İsrail Devleti ile 'normalleşenlerseniz', biz anorlamalleriz. Siz ABD ve İsrail'in stratejik ortağı iseniz biz düşmanlarıyız. Siz İsrail'in keskin nişancılarının parmağı iseniz, biz de Şehit Ebu Salah'ın sapan sallayan koluyuz."