19 Mayıs 2024 Pazar

ESP İzmir il binasına faşist saldırı

ESP İzmir il binasına faşist saldırı gerçekleştirildi. Saldırıya ilişkin konuşan ESP İl Yöneticisi Didar Gül, "Faşizm tüm gücüyle saldırırken faşizme karşı direnişi kuşanacağız. Ve elbette biz kazanacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir il binasına faşist saldırı düzenlendi.

İl binasının kapısını tekmeleyen kişi yada kişiler, asılı bulunan tabelayı söktü, kapı kolunu kırdı.

Saldırıya ilişkin ETHA'ya bilgi veren ESP İl Yöneticisi Didar Gül, "Akşam saatlerinde il binamıza gittiğimde bina kapımızın tekmelendiğini, kapının kolunun kırıldığını ve tabelamızın söküldüğünü gördük. İçeri girip baktığımızda herhangi bir sorun yoktu. Kapı kilitli olduğundan içeri girilememiş" dedi.

ESP il binasına yapılan polis baskınında kapının kırıldığını, tabelalarının bıçakla parçalandını hatırlatan Gül, "Polis ve onun koruduğu faşist çeteler işbaşında. Partimiz sürekli bir saldırı altında. Binamızın tabelasını parçaladıklarında 'yarın daha mavisini asarız' yiyerek asmıştık. Bugün tekrarlıyoruz: Kaç kere parçalasalar da mavi bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Faşizm tüm gücüyle saldırırken faşizme karşı direnişi kuşanacağız. Ve elbette biz kazanacağız" diye belirtti.