18 Eylül 2024 Çarşamba

ESP İstanbul'da ilçe kongrelerini tamamladı

ESP, İstanbul'da örgütlü olduğu ilçelerde kongreler gerçekleştirdi. Sultangazi İlçe Kongresinde söz alan ESP İl Başkanı Deniz Aktaş, devrimcilerin olmadığı emekçi mahallelerine çetelerin, uyuşturucunun girdiğini hatırlattı, "Çocuklarımızı devrimci mücadeleden uzaklaştırırsak, bu sömürü düzenine, uyuşturucuya teslim etmiş oluruz" dedi. Aktaş, "Devrimci kurumlarımızı kale gibi savunmalıyız" çağrısında bulundu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi İstanbul'da ilçe kongrelerini tamamladı.

Kadıköy, Fatih, Eyüp, Ataşehir ve Sultangazi ilçelerinde gerçekleştirilen kongrelerde yeni yönetimler oluşturuldu.

Saygı duruşuyla başlayan kongrelerde konuşmalar yapıldı.

ESP Sultangazi İlçe kongresine ESP İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultangazi İlçe Eşbaşkanı Faruk Kaya ve ilçe yönetimi, Demokratik Alevi Derneği (DAD) İstanbul Şube Eşbaşkanı Berna Güzelgündüz katıldı. Gazi Mahallesindeki ESP temsilcilik binasındaki kongrede, Gazi Mahallesinin devrimcilerin mahallesi olduğuna ve birleşik mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

AKTAŞ: ÇOCUKLARIMIZI DEVRİMCİ MÜCADELEDEN UZAKLAŞTIRMAYALIM
Kongrede söz alan ESP İstanbul İl Başkanı Deniz Aktaş, AKP-MHP iktidarının Güney Kürdistan'da savaş başlattığını söyledi, Kürtlerin dilinin, halaylarının yasaklandığını, Alevi halkının inancının yok sayıldığını hatırlattı.

Diyarbakır'da katledilen Narin ve yüzlerce çocuğu hatırlatan Aktaş, çocuk ve kadın katillerinin AKP-MHP iktidarının cezasızlık politikasından güç aldığını vurguladı.

Kürt halkının, Alevi halkının, işçi ve emekçilerin yaşadığı mahallelerde devrimcilerin olmamasının uyuşturucuya, çetelere alan açtığını söyleyen Aktaş, "Çocuklarımızı devrimci mücadeleden uzaklaştırırsak, bu sömürü düzenine, uyuşturucuya teslim etmiş oluruz" uyarısında bulundu. Baskılara, çetelere, uyuşturucuya karşı mücadele çağrısı yapan Aktaş, "Devrimci kurumlarımızı kale gibi savunmalıyız" dedi.

İlçe eşbaşkan adayları Gamze Toprak ve Erol Tunç kongreyi selamladı.

TOPRAK: ONURUMUZU KORUMANIN TEK YOLU ÖRGÜTLÜ MÜCADELE
ESP Sultangazi İlçe Eşbaşkan adayı Gamze Toprak, partilerinin köklerinin çok derinde olduğu Gazi Mahallesinde, onur ve özgürlük savaşının birçok neferini yetiştiğini söyledi. Toprak, "Ezilenlerin özlemleri için adanmış devrimciliğin çıtasını yükseltmiş onlarca şehit yoldaşın İrfan'ın, Serkan'ın, Ekin'in mahallesi. Bugün toplumsal çürümenin giderek arttığı bir yerde onurun korunmasının tek yolu örgütlü mücadele. Bugün bu kongreyi gerçekleştirmenin bir çağrısı da kayıtsızlığa karşı kolektife sarılma çağrısıdır. Hepimize başarılar" dedi.

Kongrede yapılan seçimlerde Gamze Toprak ve Erol Tunç, ESP Sultangazi İlçe Eşbaşkanlığı görevine getirildi.