26 Nisan 2024 Cuma

ESP: İşgale ve krize karşı birleşerek sesimizi yükseltelim

Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'yi işgal tehditleri ve Şengal ve Maxmur kampının bombalanmasına ilişkin açıklama yapan ESP, "Bu nedenle emek ve demokrasi güçlerine işgal karşısında büyük görevler düşmektedir. Faşizme, işgale ve krize karşı mücadeleyi birleştirerek sesimizi yükseltmeliyiz" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehdidinin ardından TSK'nın Şengal ve Maxmur kampına hava saldırıları düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı.
 
ESP, "İçerde ve dışarda halklara karşı savaş politikasıyla hareket eden faşist şeflik sistemi Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağız açıklamalarından sonra Maxmur ve Şengal'i savaş uçaklarıyla bombaladı. Girê Spî'ye provakatif saldırılar gerçekleştirdi" dedi.
 
Tüm bölge politikasını Kürt ulusal kimliğini ve kazanımlarını yok etme üzerine kuran AKP/Saray rejiminin, uluslararası emperyalist güçlerinde desteğini almaya çalışarak Rojava devriminin kazanımlarını boğmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, "Saray diktatörlüğü'nün yeni savaş ve işgal planı aynı zamanda bir seçim stratejisidir. Faşist saldırganlık ve hırsızlık operasyonlarıyla faşist şeflik düzenini yasallaştırsa da meşruiyet elde edemeyen iktidar elindeki tek araca yani faşist zorbalığa bir kez daha sarılmaktadır. Halklarımızın birliğini şövenizmle zehirlemeye ve kendi iktidarını güvenceye almaya çalışmaktadır. Yeni işgal ve savaş hazırlığının zamanlaması bu hedefe bağlanmıştır. Seçim öncesi milliyetçi hezeyanları köpürtme, cenazeleri miting alanına çevirme, tabutlara yaslanarak oy devşirme peşindedir. Aynı zamanda, milliyetçi cepheyi yedeklemek ve muhalefeti bu yolla etkisizleştirmek istemektedir. AKP iktidarı tüm siyasetini Ortadoğu halklarının kanı üzerine kurmaktadır" diye kaydedildi.
 
AKP'nin savaşla mali ekonomik krizin sonuçlarına emekçileri ve yoksulları razı etmeye çalıştığı vurgulanan açıklamada, "Savaşın ve krizin yükünü emekçilerin sırtına yüklenecek ve her itiraz top atışlarının gürültüsü altında boğulmak istenecektir. Savaş emekçiler için sadece emekçi çocuklarının ölümü, politik özgürlüklerin askıya alındığı faşist düzenin gemlerinden boşalması değil aynı zamanda ekonomik krizin etkilerinin, yoksulluğun, işsizliğin, sömürünün de katmerlenmesi anlamına gelecektir" diye belirtildi.
 
ESP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Bu nedenle emek ve demokrasi güçlerine işgal karşısında büyük görevler düşmektedir. Faşizme, işgale ve krize karşı mücadeleyi birleştirerek sesimizi yükseltmeliyiz. Ya hep beraber direneceğiz, faşizme, sömürüye, işgale ve savaşlara dur diyeceğiz; yada Saray faşizminin iktidar oyununun kurbanı olacağız. Tek çıkış yolu birleşmek ve direnmektir."