24 Nisan 2024 Çarşamba

ESP: Halklarımızın Kurban Bayramı kutlu olsun

Kurban Bayramı mesajı yayınlayan ESP, "Toplumun tek tipleştirilmesine karşı halklarımızın eşit, adil, onurlu, özgür ve mutlu yaşanacak günlerine duyduğumuz inançla tüm ezilenlerin, halklarımızın bayramı kutlu olsun" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Kurban Bayramı mesajı yayınladı. Mesajda, "Bir bayrama daha krizin, eşitsizliğin, işsizliğin, farklı inanç ve kültürlere tahammülsüzlüğünün, kadın cinayetlerinin her geçen gün derinleşerek devam etmesinin ve Kürt halkının siyasi temsilcilerine, gazeteci, sendikacı, yazar pek çok kişiye yönelik tutuklama ve gözaltı terörünün gölgesinde giriyoruz" denildi.
 
Krizle birlikte sermayeye sınırsız teşvik, hibe ve vergi affı uygulayan AKP iktidarının, halkın kullandığı doğalgazdan elektiriğe, yumurtadan ekmeğe zamlar yaptığını vurgulayan ESP, "İktidarın politikaları nedeniyle her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz" diye belirtti.
 
ESP, "Saray diktatörlüğü tarafından tüm topluma tek tip yaşam tarzı dayatılıyor. Tek dil, tek kültür, tek din uygulamalarıyla ezilen halklarımızın kültürleri, dinleri ve dilleri yor sayılıyor. Bu nedenle toplumun tek tipleştirilmesine karşı halklarımızın eşit, adil, onurlu, özgür ve mutlu yaşanacak günlerine duyduğumuz inançla tüm ezilenlerin, halklarımızın bayramı kutlu olsun" diye kaydetti.