25 Nisan 2024 Perşembe

ESP: Gözaltına alınan siyasetçiler ve barış anneleri serbest bırakılsın

Bu sabah çok sayıda kentte HDP üye ve yöneticisine yönelik yapılan 15 Ağustos gözaltılarına ilişkin açıklama yapan ESP, "Gözaltına alınan siyasetçiler ve barış anneleri derhal serbest bırakılsın" dedi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), bu sabah Ankara, İzmir, Adana ve Çanakkale'de yapılan ev baskınları ile çok sayıda HDP üye ve yöneticisi ile birlikte Barış Anneleri'nin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Sözde yasadışı eylem yapacakları veya sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yapılan gözaltılara tepki gösteren ESP, "6 milyon yurttaşın oyları ile seçilmiş, bir partinin demokratik siyasi faaliyet yürüten üye ve yöneticilerinin her 15 Ağustos öncesi düzmece iddialarla bu şekilde terörize edilmesi, rejimin ezilenlerin birleşik cephesine yönelik nefretinin ve korkusunun hala devam ettiğini göstermektedir" diye kaydetti.
 
ESP açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"HDP'ye oy verenleri bile hedef gösterecek kadar alçalan saray ve iç savaş bakanı Soylu bilsin ki bu saldırılar ne mücadele azmimizi köreltebilir ne de ezilenlerin birleşik demokratik cephesi olan HDP'yi emekçi halkların gözünde düşürmeye yetebilir. Gözaltına alınan siyasetçiler ve barış anneleri derhal serbest bırakılmalıdır."