17 Mayıs 2024 Cuma

ESP: Gözaltı saldırıları karşısında susmayacağız

ESP üyeleri, gözaltına alınan yoldaşlarıyla ilgili İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Direnişi büyütmeye davet ediyoruz. Gözaltına alınan yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın" denildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, 25 Ekim'de gözaltına alınan 9 sosyalist için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Açıklamaya HDP PM üyesi Nadiye Gürbüz, ESP MYK üyesi Hüseyin İldan, SKM MYK üyesi Ezgi Bahçeci, Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Murat Pircan Yaratan, SGDF Eşbaşkanları Alev Özkiraz ile Deniz Bahçeci, Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden Saniye Aydın katıldı.

ESP adına açıklamayı okuyan Zeynep Güler Gerçek iktidarın krizde olduğuna işaret ederek, "Kendi rejimini korumak için demokratlara, devrimcilere, yurtseverlere saldırmaya devam ediyor. Bir yandan yargı reformu tartışmaları ile demokrasi havarisi kesilirken diğer yandan partimize ve tüm devrimci güçlere saldırılarına ara vermeksizin devam ediyor" diye konuştu.

'FAŞİZME KARŞI UMUDU BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Rojava'da onur ve özgürlük mücadelesi yürütenlere karşı işgal ve katliam politikasıyla saldırıldığına dikkat çeken Gerçek, faşizme karşı partisinin dimdik durduğunu ve umudu büyütmeye devam edeceğinin altını çizdi. Gerçek, "Partimiz işçilerin, emekçilerin, kadınların, ezilen halkların mücadele gücü olmakta. Geçmişten bugüne faşizme karşı dimdik mücadele yürüten ESP bu kapsamda bir kez daha faşizmin özel hedefi olmuştur. Bir kez daha partimiz gözaltı ve tutuklama terörüyle susturulmaya çalışılmaktadır. 9 yoldaşımız sınıfsız, sömürüsüz bir dünya için şehit düşenleri sahiplendikleri, sömürgeci işgale hayır dedikleri için gözaltındalar. Dün olduğu gibi partimiz bugün de bu saldırıları boşa çıkaracaktır. Bu saldırılar ESP'nin devrimin ve sosyalizmin mücadelesinin en ön saflarında olmasının önünde engel olamayacaktır" diye kaydetti.

'GÖZALTI TERÖRÜNE KARŞI SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
"Partimiz gözaltı ve işkence terörüyle yılmayacak geri adım atmayacaktır" diyen Gerçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birleşik mücadeleyi sokakta büyüten partimiz, gözaltı saldırıları karşısında susmayacak, sokaklarda estirdiğiniz teröre karşı özgürlük istemeye, sözümüzü söylemeye ve şehitlerimizin sesi olup haykırmaya devam edeceğiz. AKP faşizmine karşı mücadeleyi büyütmek isteyen, işgale hayır diyen devrimci, demokrat ve yurtsever kesimleri tutum almaya ve direnişi büyütmeye davet ediyoruz. Gözaltına alınan yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!"

"ESP umuttur umut dimdik ayakta" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının ardından açıklama sona ererken, partililerin adliye önünde bekleyişi sürüyor.