2 Mayıs 2024 Perşembe

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu: Yeni yılda direniş kazanacak

Yeni yıl mesajı yayınlayan tutsak ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, "Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak, içerde dışarıda, derste sırada, fabrikada tarlada, sokakta meydanlarda özgürlüğün ve umudun bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz" dedi.
Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu, yeni yıl mesajı yayınladı.
 
Otlu, "Faşizmin ezilenlere karşı saldırılarıyla geçen bir yılı daha geride bırakıyoruz. Faşist şeflik sistemi ile korku duvarlarının yükseltilmeye çalışıldığı, emekçilerin ve özgürlük güçlerinin umudunun kırılmak istendiği bir yıl oldu 2018. Sömürü ve yalanla, şovenizm ve manipülasyonla zalimliğin ve kötülüğün iktidarı tahkim edilmeye çalışıldı. Siyasetçiler, gazeteciler, avukatlar, insan hakları savunucuları ve sosyalistler gözaltı ve tutuklama kıskacıyla teslim alınmak istendi. Fabrikalar ve okullar, tarlalar ve atölyeler, sokaklar ve sosyal medya mecraları kuşatılarak diktatöre biat dayatıldı" dedi.
 
Otlu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Fakat bu yıl da mızrak çuvala sığmadı! Tüm hile ve baskıya rağmen AKP/Saray faşizmine 24 Haziran'da tek başına iktidar olma şansı verilmedi. Krizin faturasının 'dış güçler'e kesilmek istenmesine karşı çıkan 3. havalimanı, Cargill, Flormar başta olmak üzere onlarca yerde işçi direnişleri patlak verdi. Kadınlar, LGBTİQ+'lar her türlü yasaklamaya rağmen meydanları, sokakları terketmediler. Yaşamlarına ve haklarına yönelik her türlü saldırıya karşı 'Kadınlar Birlikte Güçlüyüz' diyerek direnişi dayanışmayı büyüttüler. Gerici, şoven ve paralı eğitime karşı gençlik liseleri ve üniversiteleri savunmaya devam etti. Kürt halkımız kayyum siyasetine, sömürgeci ve saldırgan milliyetçi cepheye karşı durdu. Rehin alınan siyasi iradesine sahip çıkıp tecrit zulmüne seyirci kalmadı. Leyla Güven etrafında kenetlenerek direnmeye devam etti. Kürdistan'ın dört parçasında sömürgeciliğin tüm saldırılara rağmen direnişini sürdürdü. Aleviler, ezilen inanç ve halklar asimilasyona boyun eğmediler. Doğa ve hayvan hakları savunucuları hepimizin ortak düşmanı kapitalizme karşı seslerini yükselttiler. Adalet arayan herkes Saray yargısına karşı insanlık değerleri etrafında kenetlendiler.
 
"2019'da da Türkiye, Ortadoğu ve dünyada emperyalizme ve kapitalizme karşı özgürlük ve sosyalizm mücadelesinin büyütüleceğinden eminim. Avrupa'daki Sarı Yeleklilerin isyancılığının, Ortadoğu'daki işgalcilere karşı öfke ile birleşmesi; bir avuç burjuvazinin ve paranın iktidarına karşı ezilenlerin ve emeğin mücadelesinin yükseltilmesi en büyük dileğimiz olacak. Yeni yılda da Kadın dayanışması ile yaşam, özgürlük, eşitlik talebini büyüten kadınların mücadelesi tüm ezilenlere umut olmaya devam edecek.
 
"Ezilenlerin Sosyalist Partisi olarak, içerde dışarıda, derste sırada, fabrikada tarlada, sokakta meydanlarda özgürlüğün ve umudun bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. 2019'un tüm halklar ve inançlar, işçiler ve emekçiler, kadınlar, LGBTİQ+'ler ve gençler için adalet ve özgürlük taleplerinin karşılandığı, umudun ve neşenin toplumsallaştığı bir yıl olmasını diliyorum. Direne direne kazanacağımıza, mutlaka kazanacağımıza olan sarsılmaz inancımla selam ve saygılarımı iletiyorum."