29 Mart 2024 Cuma

ESP: Faşizmi birlikte yenmek için bir adım öne 

ESP, başta HDP olmak üzere bugün yaşanan gözaltıları kınadı ve şu çağrıyı yaptı: "İlerici, devrimci ve demokratik güçleri faşizmi yenmek, antifaşist cephede buluşmak için bir adım öne çıkmaya, bize ait olan sokakları kuşatmaya çağırıyoruz."

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, Halkların Demokratik Partisi, başta olmak üzere bugün yapılan operasyonlar ve gözaltılara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, HDP, "İsimsizler Hareketi" ve Toplumsal Özgürlük Partisi'ne yönelik operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

'KARAR MGK TOPLANTISINDA ALINMIŞTIR'
HDP'ye yönelik operasyonun hiç bir meşruluğunun olmadığını vurgulayan ESP, şunları kaydetti: "HDP önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu dosya kapsamında başlatılan soruşturma sonrası 'Kobane Olayları' gerekçe gösterilerek başlatılan polis operasyonunun hiçbir meşruluğu yoktur. Operasyon kararı doğrudan Ankara Cumhuriyet Başsavcısının düğünü sonrası ziyaret ettiği Saray'da ve dünkü MGK toplantısında alınmıştır.  

"Partimize yönelik gözaltı ve tutuklama saldırısının ardından faşist AKP-MHP iktidarının devrimci-demokratik güçlere saldırısı tesadüf değildir. Bileşeni olduğumuz HDP'nin üye, yönetici, Belediye Eş Başkanı ve eski Milletvekillerinin gözaltına alınması HDP'yi ve HDP şahsında devrimci-demokrat güçleri esir alma ve kriminalize etme hamlesidir.

'HDP İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN BİRLEŞİK MÜCADELE İRADESİDİR'
HDP'nin, işçi sınıfı ve ezilenlerin birleşik mücadele iradesi olduğunu vurgulayan ESP, HDP'nin gücünü ve meşruluğunu da buradan aldığını belirtti. ESP, "HDP'yi kriminalize etmek, kitleler nezdinde saygınlığını azaltmak nafile bir çabadır. Hiçbir psikolojik savaş ve kara propaganda bu meşruluğun üstünü örtebilecek güçte değildir" dedi.

Açıklama şöyle devam etti: "Kobanê faşist IŞİD çeteleri eliyle düşürülmeye çalışılırken kitleleri protestoya çağırmak meşrudur. Meşru olmayan şey, "Kobane düştü, düşecek" diyerek ellerini ovuşturmak, IŞİD çetelerinin sırtını sıvazlamaktır. Meşru olmayan şey, protesto eden insanları katledip çağrıcılarına operasyon düzenlemektir."

'HDP ETRAFINDA KENETLENELİM'
Faşist saray rejiminin daha fazla işçi sınıfı ve ezilenlere karşı birleştiğini, dipten gelen dalgayı ezmek için elinden geldiğine yaptığına işaret eden ESP, "Gün ayrı ayrı değil, bir araya gelip omuz omuza durmak ve birleşik mücadelede buluşarak faşizmi yenme günüdür" çağrısı yaptı.

ESP, tüm işçi sınıfı ve ezilen halkları HDP Etrafından kenetlenmeye, iradesine sahip çıkmaya ve faşist saray rejimine karşı savunmaya çağırdı ve ekledi: "İlerici, devrimci ve demokratik güçleri faşizmi yenmek, antifaşist cephede buluşmak için bir adım öne çıkmaya, bize ait olan sokakları kuşatmaya çağırıyoruz."