20 Nisan 2024 Cumartesi

ESP: Faşist şefliğe karşı birleşmeye çağırıyoruz

Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesine "Faşist sömürgecilik bir kez daha Kürt halkının temsilcilerini Meclis'ten attı" sözleriyle tepki gösteren ESP, "Emekçileri, ezilenleri ve özgürlük isteyen tüm kesimleri faşist şefliğe karşı birleşmeye ve onun darbe politikasına karşı mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. 

"Faşizmin işçi sınfı ve ezilenlere dönük saldırıları sokakta olduğu kadar Meclis'te devam ediyor" denilen açıklamada, "Faşist sömürgecilik bir kez daha Kürt halkının temsilcilerini meclisten attı. Türk burjuvazisi, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne, ezilenlerin temsilcilerini meclisin dışında tutmak için elinden geleni yaptı. Bu politika günümüzde AKP eliyle devam ettiriliyor" ifadelerine yer verildi.

Birleşik mücadeleye çağrı yapan ESP açıklamasında şunları kaydetti:

"AKP'nin saldırıları sadece vekillerle sınırlı kalmadı. Yerel seçimler sonrası kayyum darbesi yapılarak HDP belediye eşbaşkanları tutuklandı. Belediyeler sömürgeci valilere teslim edildi. Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesi egemenlerin işçi sınıfı ve ezilenlere yönelik darbe siyasetinin bir parçasıdır. Sırtını darbelere yaslayan bu iktidarın hiç bir meşruluğu yoktur. Meşru olan, işçi sınıfı ve ezilenlerin faşizme karşı direnmesi ve onu yıkmasıdır. Emekçileri, ezilenleri ve özgürlük isteyen tüm kesimleri faşist şefliğe karşı birleşmeye ve onun darbe politikasına karşı mücadeleye çağırıyoruz."