7 Mayıs 2024 Salı

ESP: Faşist operasyonların hepsinden dimdik çıktık

Gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yapan ESP, her eylül ayında siyasi soykırım operasyonu yapıldığını kaydetti. İşçi sınıfı ve ezilenlerin politik özgürlüğü için mücadele ettikleri için hedefte olduklarını kaydeden ESP, "Politik özgürlüğü kazanmak, faşizmi ait olduğu yere, tarihin çöplüğüne göndermek için partimiz saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz" denildi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi, sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer, HDK Genel Meclis üyesi Gökçe Otlu, Ankara Tıp Öğrenci Kolu'ndan Şirvan Çeliker, Barış Akademisyenleri Sibel Bekiroğlu ile Mehmet Mutlu'nun aralarında olduğu çok sayıda sosyalist gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, her eylül ayında ESP'ye yönelik siyasi kırım operasyonu gerçekleştiği hatırlatıldı. 

Açıklamada, "Derinleşen yönetememe krizini aşamayan diktatörlük çareyi işçi sınıfı ve ezilenlere baskı, özgürlük ve devrim mücadelesi yürütenlere devlet terörünü arttırmakta buluyor. İşçilerin, kadınların, gençlerin, LGBTİ+'ların, Kürtlerin, Alevilerin ve ulusal toplulukların politik özgürlük talebini bastırmak isteyen AKP-MHP faşist iktidarı bu amacına ulaşmak için her seferinde devrimci-demokratik güçlere saldırıyor. İşçi sınıfı ve ezilenlerin politik özgürlüğü kazanması için mücadele eden partimiz de bu saldırıların ana hedeflerinden birisidir" denildi.

Faşist AKP-MHP iktidarının ESP'ye yönelik saldırılarının yeni olmadığı belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Faşist diktatörlük havanda su dövdüğünü bilmelidir. Partimize yönelik yapılan tüm siyasi kırım operasyonları başarısız olmuştur.

Devrimci sosyalistler olarak gücümüzü geleneğimizden, Mustafa Suphi'lerden ve 10 Eylül'ün yaratıcılarından, işçi sınıfı ve ezilenlerden alıyoruz. Bu tip faşist operasyonların hepsinden dimdik çıktık. Devrim ve sosyalizm iddiamızı her seferinde büyüterek yolumuza devam ettik, edeceğiz.

Faşizmin saldırıları güçsüzlüğünden ileri gelmektedir. Faşizmi yıkacak güç devrimci demokratik güçlerin birleşik mücadelesidir. Faşizmi yıkmak için öfkemizi ve güçlerimizi birleştirelim. Bu saldırıları karşısında işçi sınıfı ve ezilenleri devrim ve sosyalizm mücadelesini daha güçlü sahiplenmeye, bunun için mücadele eden partimize omuz vermeye çağırıyoruz. Politik özgürlüğü kazanmak, faşizmi ait olduğu yere, tarihin çöplüğüne göndermek için partimiz saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz."