3 Temmuz 2024 Çarşamba

ESP: Faşist katillerden hesap soracağız

Ülkücü faşist çeteci Doğukan Çep'in saldırılarına ilişkin açıklama yapan ESP, "Halk ve devrimci düşmanı ülkücü faşist çetelerin suçlarını biliyoruz. Asla unutmuyoruz, asla affetmiyoruz! Halklarımızın birleşik mücadelesiyle tüm faşist katillerden hesap soracağız. Faşizme karşı birleşik mücadele saflarına" dedi. 

Ülkücü faşist çeteci Doğukan Çep, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin ilk duruşmada devlet adına işlediği suçları sıraladı. Bu suçların arasında Gülsuyu'nda bulunan ESP Maltepe İlçe Örgütüne yönelik saldırıları, sosyalistleri yaralaması ve katletme girişimi; Halk Cephesi'nden Hasan Ferit Gedik'i katletmesi de yer alıyor. 

'ÇETECİ KATİL ÇEP PARTİ BİNAMIZA SİLAHLA SALDIRDI'
Çep'in savunmasına ilişin açıklama yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), şunları söyledi: "Çeteci katil Doğukan Çep; 2013 yılı Ağustos ayında İstanbul Gülsuyu'nda afiş asan yoldaşlarımızı yaralamış, mahalledeki parti binamıza silahlı saldırı yaparak, Gezi'nin 'kırmızı fularlı kız'ı Ayşe Deniz Karacagil ile Sinan Sağır başta olmak üzere 10 yoldaşımızı yaralamıştı. Suruç şehitlerimizden Cebrail Günebakan'ı öldürmeye kast etmiş, Halk Cephesi'nden Hasan Ferit Gedik'i katletmişti.

'FAŞİZME KARŞI BİRLEŞİK MÜCADELE SAFLARINA'
"Faşist çeteci Çep, Ülkü Ocakları tarafından koruma altına alınırken; partimizin Maltepe ilçe ve il yöneticileri, Gülsuyu mahallesinde çetelerle mücadele ettikleri için tutuklandı. Emekçi yoksul halkımızın örgütlü gücü devrimciler, komünistler olarak sistematik devlet terörü ve devletin sivil faşist çeteleri ile mücadele ederek bugünlere geldik. Bu cezasızlık zırhına bürünmüş korkak tetikçiyi de biliyoruz. Halk ve devrimci düşmanı ülkücü faşist çetelerin suçlarını biliyoruz. Asla unutmuyoruz, asla affetmiyoruz! Halklarımızın birleşik mücadelesiyle tüm faşist katillerden hesap soracağız. Faşizme karşı birleşik mücadele saflarına!"