3 Mayıs 2024 Cuma

ESP Eş Genel Başkanları: Yaşasın Newroz

ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş ve Tümüklü, Anadolu ve Mezopotamya halklarının Newroz bayramını kutladı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Anadolu ve Mezopotamya halklarının Newroz'unu kutladı. Bu yılki Newroz'un koronavirüs nedeniyle büyük halaylarla kutlama imkanını engellediğini belirten Gümüştaş, "Newroz her zaman olduğu gibi çağın zalim Dehaklara karşı direnişin, özgürlüğün ve ışığın ateşini yakacak. Biji newroz. İşçilerin birliği halkların eşitliği için yaşasın Newroz" dedi. Tümüklü ise, "Bütün Orta Doğu halklarının, başta Kürt halkı olmak üzere emekçilerin, ezilenlerin Newroz'unu kutluyorum" dedi.

Özlem Gümüştaş'ın mesajı şöyle: "2020 Newroz'unu emperyalist küreselleşmenin dünya halklarını yeni tradejinin eşiğine getirdiği koşullarda karşılıyoruz. Büyük insanlık sağlıklı bir hizmet anlayışından yeme-içme, barınma imkanından ve sağlık hizmetinden yoksun olarak olarak, küresel bir salgına dönüşen koronavirüs vakasıyla boğuşuyor.

"2020 Newroz'unu aynı zamanda Kürdistan topraklarında emperyalist sömürgeci işgale karşı direnişle karşılıyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu halkları, Rojava halkları direniyor. Bu sene Newroz'u alanlarda büyük kitlesel halaylarla kutlama imkanından yoksunuz. Küresel salgın koronavirüs vakasıyla nedeniyle büyük topluluklar şekilde yana yana gelmemizi engelliyor. Fakat Newroz ışığı Newroz ateşi, evlerimizin pencerelerinden, balkonlarından aramızdan, içimizden yanmaya devam edecek. Newroz her zaman olduğu gibi çağın zalim Dehaklara karşı  direnişin, özgürlüğün ve ışığın ateşini yakacak. Biji newroz. İşçilerin birliği halkların eşitliği için yaşasın Newroz."

Tümüklü ise şu sözlerle halkların Newroz'unu kutladı: 
"Bijî Newroz, bijî têkoşîna Kawayen. Bütün Orta Doğu halklarının, başta Kürt halkı olmak üzere emekçilerin, ezilenlerin Newroz'unu kutluyorum. Mazlum Doğan şahsında bütün Newroz şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum. Kemal Kurkut'u Tuncay Yıldırım'ı ve Cizre'yi unutmadık. Yaşasın Newroz! Newroz pîroz bê."