26 Nisan 2024 Cuma

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü: AKP kadınlardan korkuyor

Sosyalist kadınların gözaltına alınması Balıkesir'in Altınoluk İlçesinden protesto edildi. Eylemde konuşan HDP Milletvekili Çepni, operasyonun eşitlik, adalet, özgürlük mücadelesi yürütenlere karşı yapıldığını söyledi. ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü ise AKP'nin kadınların mücadelesinden korktuğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Balıkesir İl Örgütü, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyeleri, HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem'in gözaltına alınmasını Altınoluk Meydanı'nda protesto etti.

"Umut ve cesaret ile örgütlenelim faşizmi yenelim" pankartının açıldığı eyleme HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile çok sayıda kişi katıldı.

ÇEPNİ: GÖZALTI OPERASYONU EŞİTLİK ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ YÜRÜTEN SOSYALİST KADINLARA YAPILDI
Eylemde konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyeleri, HDP Edremit İlçe Eşbaşkanı Sevgi Özdem'in gözaltına alınmasının hukuksuz olduğunu söyledi. Bu operasyonun eşitlik, adalet, özgürlük mücadelesi yürütenlere karşı yapıldığını söyleyen Çepni, "Bugün saray faşizmi operasyonlardan besleniyor" dedi. AKP iktidarının devlet mekanizmalarıyla eşitlik isteyen kim varsa, faşizme hayır diyen kim var, zulme, açlığa, yoksulluğa hayır diyen kim var ona karşı çıplak bir şiddet uyguladığını ifade eden Çepni, "Yaşam alanlarına, doğasına, ormanlarına sahip çıkanlara saldırır, kadın cinayetlerine, tacize, şiddete hayır diyen kadınlara saldırır. Emeğinin hakkını isteyen işçiye, emekçiye saldırır. Ulusal ve özgürlük mücadelesi yürüten Kürde saldırır. Hayır diyen kim varsa ona saldıran, şiddetten, kandan, ırkçılıktan, milliyetçilikten beslenen bir zulüm düzeniyle karşı karşıyayız. Bu zulüm düzeni gitmek üzere, bu zulüm düzeni yıkılmak üzere, bu zulüm düzeni işlediği bütün suçların hesabını vererek tarihin çöplüğüne gidecek. İşte sosyalistlere saldırının sebebi budur. Çünkü sosyalistler nerede bir hak, demokrasi mücadelesi varsa oradalardır. İşte sarayın saldırısı bu mücadeleyedir" diye konuştu.

Çepni son olarak, "Halka, doğaya, kadına karşı açılmış bir savaşı hiçbir diktatörlük kazanamamıştır. Kazanan mutlaka hakikati, adaleti savunanlar olmuştur" diye belirtti. Bu hukuksuz gözaltı saldırısının derhal son bulması gerektiğinin altını çizen Çepni, "SKM susmadı susmayacak, sosyalistler susmadı susmayacak, HDP susmadı susmayacak" dedi.

TÜMÜKLÜ: AKP KADINLARDAN KORKUYOR
Ardından söz alan ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, yaşanan gözaltıların siyasi tasfiye, kuşatma ve mücadelenin dinamiklerini kırma operasyonu olduğunu söyledi. Tümüklü, "Bu coğrafyada katliamların, bu coğrafyada faşist devlet terörünün her türlüsünü yaşayan bizler için aslında şaşırtıcı değil. Artık şirazeyi kaçırmış durumdalar. Çünkü bu ülkede kendi yasalarınca kurulmuş, kendi asalarınca faaliyet yürüten partilerin bile yaşamasına izin vermemeye çalışıyorlar. Çünkü gerçek bir yönetme krizini, bir varlık yokluk krizini yaşıyorlar. O kadar çok korkuyorlar ki; en küçük bir hak talebini bile binlerce polisiyle, jandarmasıyla kuşatıp, şiddet uygulayıp, yetmeyip hapishanelere atmaya, soruşturmalar açmaya ve herkesi sindirmeye çalışıyor" diye kaydetti.

Tümüklü konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Faşist saray rejimi kadınlardan o kadar çok korkuyor ki kadınların en küçük yürüyüşüne, en küçük hak talebine zorba yöntemlerle saldırıyor. O kadar çok korkuyorlar ki Kürt halkının eşitlik ve özgürlük talebini bile duymak istemiyorlar. Başta Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere onlarca seçilmişimiz, yüzlerce yöneticimiz, binlerce yoldaşımız ve taraftarımız hapishanelerde. O kadar çok korkuyorlar ki; kendi yasalarını bile dinlemiyor ve herşeyi yasaklamaya çalışıyor. Siz bizi çok iyi tanıyorsunuz. Biz bu coğrafyada yüzlerce yıllık bir tarihin ve direnişin sürdürücüleriyiz. Bayrak taşıyıcılarıyız. Ne dün, ne bugün, ne de yarın size teslim oldun ne de teslim olacağız. Çünkü biz biliyoruz; bu ülkede faşizme karşı mücadele etmeden, yan yana gelmeden bu faşist ceberuttan kurtulmak mümkün değil. Bunun için başta Eş Genel Başkanımız Özlem Gümüştaş ve SKM Sözcümüz Deniz Aktaş öncülüğündeki MYK'mızı alıyorlar. Çünkü korkuyorlar kadınlardan. Çünkü korkuyorlar sosyalistlerden. Çünkü korkuyorlar gençlerden. Çünkü korkuyorlar Kürtlerden. Korkmalılar, çünkü biz bu ülkede özgürlük isteyenler, çünkü biz bu ülkede barış isteyenler, barış isteyenler asla yılmayacağız, asla teslim olmayacağız. Gözaltılarınız, tutuklamalarınız, baskılarınız bizi asla yıldıramayacak."

Basın metnini okuyan HDP Balıkesir İl Eşbaşkanı Mehmet Çelikten ise gözaltına alınan sosyalisk kadınların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.