25 Nisan 2024 Perşembe

ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş ve muhabirimiz Gayıp gözaltına alındı

ESP ve SGDF'lilerin evleri polis tarafından basıldı. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve muhabirimiz Pınar Gayıp'ın aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları da bulunuyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da gece 01.00 sularında evleri basıldı. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve muhabirimiz Pınar Gayıp gözaltına alındı. HDP PM üyesi Sıtkı Güngör ve HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk de gözaltına alınanlar arasında. Gözaltına alınanlar arasında Yenikapı Tiyatrosu oyuncuları da bulunuyor.

Polis, İzmir Yamanlar'da bulunan ESP Bayraklı İlçe Örgütü binasına kapısını kırarak girdi.

Diyarbakır'da ESP'li Zindan Dorudemir gece çalıştığı işyerinden gözaltına alındı. Polis işyerindeki çalışanları, "Kimseye haber vermeyin" diyerek tehdit etti. Polis işyerindekilere Zindan Dorudemir'in evine götürülerek serbest bırakılacağını söylemesine rağmen, Dorudemir'den bir süre haber alınamadı. Dorudemir'in evinde arama yapıldığı ve gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı operasyonunu sosyal medya hesabından duyuran SGDF, "İstanbul ve İzmir'de üyelerimizin bulunduğu evlere an itibariyle operasyon yapılıyor. İzmir'de binanın kapısı kırılarak içeri girildi. Sizin çok operasyonunuzu gördük. Siz bizim geri adım attığımızı gördünüz mü Bize gücünüz yetmez. SGDF Umuttur, Umut Dimdik Ayakta!" paylaşımı yaptı.

Gözaltına alınanlardan şu ana kadar isimlerini öğrenebildiklerimiz şunlar:

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş
ETHA Muhabiri Pınar Gayıp
HDP PM üyesi Sıtkı Güngör
SKM MYK üyesi Satiye Ok
ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci
HDP İstanbul İl Örgütlenme Eş Sözcüsü Pınar Türk
Avukat Kamil Ağaoğlu
Zindan Dorudemir
Alev Özkiraz
Ozan Özgenler
Kerim Altınmakas
Tuncay Kılıç
Rıdvan Coşkun
Nesrin Salduz
Kutay Soybil
Efe Özcan
Hakan Kafadar
Nazlı Masatçı
Orçun Masatçı (Karantinada olduğu için gözaltına alınmadı)
Mehmet Küçükgünaydın
Yunus Kara
Medine Çam
Burak Yılmaz